Fatso adındaki timsah, ''çılgın'' turisti bacağından ısırdı. Ardından timsahın kendisini bırakmasından faydalanan alkollü kişi, telleri tırmanarak canını kurtardı.

Timsahın adama ''Daha büyük ceza vermemesine'' şaşıran polis, 36 yaşındaki kişinin dün gece çok sarhoş olması üzerine bardan atıldığını ve dikenli telleri aşarak Broome Timsah Parkı'na girdiğini, çünkü 5 metre uzunluğundaki Fatso'yu ''Sevmek istediğini'' söylediğini belirtti.

Ülkenin doğusundan turist olarak gelen ve adı açıklanmayan kişinin, timsahın dişlerinin arasından kurtulduktan sonra dikenli tellere tırmanarak canını kurtardığı kaydedildi.

Broome polis yetkilisi Roger Haynes, ''Timsahın sırtına oturmaya kalkışmış ve timsah etrafında dönüp sağ bacağından ısırmış. Tuzlu su timsahları sizi yakaladığı zaman kurtulamazsınız. Yaşaması bir şans'' dedi.

Bacağında derin kesikler bulunan turistin hastaneye kaldırıldığı belirtildi.

Dünyanın en büyük timsahları olan tuzlu su timsahları 7 metreye kadar büyüyebiliyor. Avustralya'nın tropikal kuzeyinde yaşayan bu timsahların avlanması 1971'de nesli neredeyse tükenmek üzereyken yasaklanmıştı.

Vatan