Dün sabah Londra'nın merkezindeki evinde ölü bulunan 40 yaşındaki modacı ve tasarımcı McQueen'in ölüm haberi çok sayıda haber kanalında son dakika haberi olarak yer bulurken, annesinin bu ay başındaki ölümünün ardından McQueen'in depresyona girdiği yorumları yapıldı.

1996-2003 yılları arasında dört kez "Yılın İngiliz modacısı" ödülünü alan McQueen'in, Twitter adlı internetteki sosyal iletişim ağında annesinin ölümünün ardından annesiyle ve hayatla ilgili yazdığı ifadelere basın kuruluşları yer verdi.

Bu arada modacının kendi adını taşıyan internet sayfasına ise siyah fon üzerinde şu ifadelere yer verildi: "Lee Alexander McQueen'un ailesi olarak, Alexander McQueen markasının kurucusu ve tasarımcısı Lee Alexander McQueen'in evinde ölü bulunduğuna dair trajik haberi duyuruyoruz. Bu aşamada, bu trajik haber üzerine yorum yapmayı uygun bulmuyor, Lee ailesinin acısını ve şokunu paylaşıyoruz. Lee'nin ailesi, mahremiyetlerine medyanın saygı duymasını rica eder."

McQueen'in gelecek hafta Londra'da yapılacak moda haftasına ve Mart ayında Paris'te yapılacak moda haftasına yeni kreasyonuyla katılması bekleniyordu.

GORBAÇOV VE PRENS CHARLES'I GİYDİRDİ

1969 yılında Londra'da doğan McQueen, altı çocuklu bir ailenin en küçük çocuğuydu ve 16 yaşındayken liseyi bıraktı.
Babası taksi şoförü olan McQueen, küçük yaşlardan itibaren kız kardeşlerine elbiseler dikti ve Londra'nın moda merkezi olan Savile Row Caddesi'ndeki Anderson & Sheppard'da çıraklık yapmaya başladı. Kısa zamanda çıraklıkta yükselen ve başarılı olan McQueen'in, Savile Row'daki müşterileri arasında Mikhail Gorbaçov ve Prens Charles gibi isimler yer aldı.

1994 yılında Londra'daki Saint Martins kolejinden uzmanlığını alan McQueen, 1996 yılında Givenchy markasının baş tasarımcısı oldu, ancak "yaratıcılığını kısıtladığı" gerekçesiyle Givenchy ile 2001 yılında yollarını ayırdı.

Daha sonra Gucci ile anlaşan McQueen, şirketin yüzde 51'inin kendisine verilmesiyle şirketin başına geçti ve başarılı birçok kreasyona imza attı. Bu sırada Milan ve Paris'de butikler açtı ve markalaşma yoluna gitti. 2005 yılında Puma için tasarladığı ayakkabılar unutulmazlar arasına girdi.

Son yıllarda Nicole Kidman, Penelope Cruz, Rihanna, Sarah Jessica Parker, Kate Moss ve Lady Gaga gibi çok sayıda ünlü McQueen kreasyonlarını özellikle Oscar gibi "kırmızı halı" gecelerinde üzerlerinde taşıdı.
McQueen'in başkent Londra'da da çok sayıda butiği bulunuyor.

Hürriyet