Hep birlikte denize giren 20 kişilik bir İngiliz grup Altınkum Sahili"nde denize girerek, sokak hayvanlarına sahip çıkılmasını istedi.
Didim Hayvan Dostları Derneği öncülüğünde düzenlenen etkinlikte bugün öğle saatlerinde Altınkum Sahili"ne gelen; aralarında çocuk, genç ve 45 yaş üstü kişilerinde bulunduğu 20 kişilik İngiliz grup, hep birlikte mayolarını giyerek dondurucu soğukta denize girdi. Denize giren bazı İngilizlerin dikkat çekmek amacıyla hayvan kostümlerini giydiği de görülürken, bir erkek İngiliz ise bayan mayosuyla denize girerek dikkatleri üzerine topladı. Düzenlenen etkinliğe çok sayıda İngiliz vatandaşı da gelerek destek verdikleri görülürken Didimliler de etkinlikte yer almak amacıyla Altınkum Sahili"nde yerini aldı. Havanın güzel olması sebebiyle düzenlenen etkinliğe katılımın yoğun olduğu görülürken, denize giren İngilizlerde hep birlikte kendilerini mavi sulara bıraktı. Yaklaşık 20 dakika denizde kalarak kampanyaya destek sağlayan grup daha sonra denizden çıkarak, bir basın açıklaması yaptı. Denize giren grup denizden alkışlar eşliğinde çıkarken, ardından Yalı Caddesi"nde ısınmaya çalıştıkları görüldü.
Düzenlenen etkinlikle ilgili bilgiler veren Didim Hayvan Dostları Derneği Başkanı Orhan Bingöl, “İlçemizde belediyemiz sokak hayvanları için kısırlaştırma çalışması yapıyor ayrıca kurdukları barınakla hayvanları korumaya çalışıyor. Biz de sokak hayvanlarını ihtiyaçlarını karşılamak için İngiliz dostlarımızla bu etkinliği yaptık. Burada denize giren arkadaşlarımız ve etkinliğe katılan arkadaşlarımızın maddi desteğiyle sokak hayvanları için yardım toplayacağız. Bizlere destek olan herkese teşekkür ediyorum” dedi.
İngiliz vatandaşı olan Didim Hayvan Dostları Derneği Sekreteri Cill Eren, “Sokak hayvanlarının ihtiyaçlarını karşılamak için bu etkinliği düzenledik. Yapılacak 5 YTL"lik yardımla hayvanların ihtiyaçları karşılanacak. Bu gün hava güzel olmasına rağmen deniz soğuktu. Bu etkinliğimizde Belediyemiz de destek sağladı ayrıca Belediye Veterinerimizde denize girerek bize destek verdi. Umarım bu etkinlik amacına ulaşır” diye konuştu.
Didim Belediyesi Veteriner Hekimi Durmuş Ali Bulut ise, şunları söyledi: “Sokak hayvanlarıyla ilgili Didim"de bazı sorunlar var. Biz de bu eksikliğe dikkat çekmek için bu etkinliği yaptık. Amacımız sokak hayvanlarını yardımda bulunmak. Denize giren herkes tarafından sokak hayvanlarına maddi destek sağlayacak. Diğer vatandaşlarımız da destek sağlayacağını düşünüyorum”