Avrupa basını, Beşiktaş Başkanı'na, "Türk Abramovic" lakabını taktı

Türkiye' de spor gündeminin ilk maddesi Beşiktaş'ın transferleri... Sezon başında Real Madrid'de görev yapmış Bernd Schuster'i göreve getiren, Ricardo Quaresma ve Guti gibi iki dünya yıldızı transfer eden Başkan Yıldırım Demirören para saçmaya devam ediyor. Siyah-Beyazlılar'ın son olarak da Manuel Fernandes, Simao Sabrosa ve Hugo Almeida'yı almasıyla bu sezonki transfer harcaması tam 60 milyon Euro'yu buldu.

Q7 İÇİN SERVET ÖDENECEK

Schuster'le yıllığı 2.6 milyon Euro'dan iki yıllık sözleşme yapan Beşiktaş, Quaresma'nın bonservisi için de Inter'le 7.3 milyon Euro'ya anlaşma sağladı. Kartal, Portekizli yıldıza da 3 yılda tam 10.9 milyon Euro ödeyecek.

Beşiktaş'ın Real Madrid'den bonservis bedeli ödemeden aldığı Guti'ye vereceği para ise 2 yılda 5.7 milyon Euro...

5 AY İÇİN 2 MİLYON EURO!

Kartal, Stuttgart'tan bedelsiz olarak transfer ettiği Ricardo Hilbert'e de 5.2 milyon Euro'ya 3 yıllık imza attırdı. Yine Betis'ten bonservis ödenmeden alınan Mehmet Aurelio'nun 2 yıllık maliyeti de 3 milyon Euro'yu bulacak. Beşiktaş devre arasındaki ilk transferi olan Manuel Fernandes'in kiralama bedeli olarak da Valencia'ya 750 bin Euro, Portekizli oyuncuya da 2 milyon Euro ödeyecek. Kulübün 250 milyon TL'yi geçen borcuna rağmen yapılan bu transferlerin takıma neler katacağı merakla bekleniyor.

SIMAO- 8.1 milyon €

Beşiktaş, A.Madrid'den aldığı Simao için kulübüne 900 bin Euro verecek. Siyah- Beyazlılar, Portekizli yıldıza sezon sonuna kadar 2.2 milyon Euro, ondan sonraki 2 sezon da 5 milyon Euro ödeyecek.

ALMEIDA- 11.1 milyon €

Werder Bremen'den büyük uğraşlar sonrası transfer edilen Hugo Almeida'nın bonservisi için Alman kulübüyle 2 milyon Euro'ya anlaşma sağlandı. 3.5 yıllık imza atan Portekizli golcünün alacağı para ise toplam 9.1 milyon Euro'yu bulacak.

KULÜP ONA BORÇLU

Beşiktaş Kulübü, 2003'te Serdar Bilgili'yi devirip başkan seçilen Yıldırım Demirören'e 7 yılda 92 milyon TL borçlandı. Bu paranın Demirören'e nasıl ödeneceği ise tam bir muamma.