Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nda düzenlenen Aydın Çıldır Havaalanı'nın kira sözleşmesi imza törenine katıldı. Yıldırım, burada yaptığı konuşmada, 1950'li yıllarda işadamı Mustafa Çıldır'ın 500 dönüm arazisini bağışladığını belirterek, Çıldır'ın bu özleminin uzun yıllar yerine getirilemediğini söyledi. Daha sonra Aydın'a bir havaalanı yapılmış olmakla beraber bu havaalanın bir türlü aktif halde kullanılmadığını bildiren Yıldırım, "2001 yılında getirilen protokolle jandarmaya devredilmiş, ondan sonra da artık havaalanı rüyası tamamen sona ermiştir. Bir süreden beri Devlet Hava Meydanları ile Jandarma Komutanlığı arasında yapılan görüşmeler sonucunda havaalanını daha aktif kullanılması için bir mutabakat sağlanmış, bu çerçevede butik tarzı diyebileceğimiz havaalanı nasıl en etkin şekilde kullanılacağı noktasında ciddi çalışmalar yapıldı. Sonunda burası bir pilot yetiştirme, havaalanı, bir eğitim merkezi için çok uygun bir yer diye bir sonuca vardık" diye konuştu.
Bakan Yıldırım, ses sisteminde yaşanan aksaklıktan dolayı yaptığı espriyle salonu da kahkahalara boğdu. Yıldırım’ın, "Milleti korkutmayın veya bize 'kısa kes' diyorlar. Kısa kes Aydın'ın havası olsun. Aydın'ın bir lafı daha var, lafı uzatıp zurna yapma' derler" sözleri davetlileri güldürdü.
Yıldırım, Aydın Çıldır Havaalanı'nda yılda 300 pilotun yetiştirileceğini bildirdi. Bakan Yıldırım, asıl önemli olanın Türk sivil havacılığına insan kaynağı yetiştirmek olduğunu ifade etti.
Maliye Bakanı Şimşek ise, "THY çok önemli bir adım atıyor, eğitim çok kritik gerçekten. O nedenle THY'yi tebrik ediyorum. İnşallah bu atılan adım THY'nin son yıllarda yakaladığı ivmeyi devam ettirmesine katkıda bulunacak" dedi.
Aydın ili için de çok önemli bir adım olduğunu vurgulayan Şimşek, şu an itibarıyla bu havaalanının eğitim amaçlı kullanılacağını ama zaman içerisinde özel jetlerin piste inmesine imkan sağlanacağını ifade etti.

aydinpost-twitter.png aydinpost-facebook.png