Medikal Estetik Uzmanı Dr. Kürşat Derici, cildin nem oranının mevsimlere göre değiştiğini belirterek, yaz aylarında UV ışınlardan etkilenen cildin kış geldiğinde renginin koyulaştığını, kuruyup, kırıştığını ve cildin içerdiği su miktarının hızla düştüğünü söyledi. Derici, rüzgârın soğuk havanın etkisini artırarak egzama gelişmesine de yol açtığını anlattı.

Soğuk havanın olumsuz etkisini azaltmak için cilt bakımına önem verilmesi gerektiğini vurgulayan Derici, su bazlı nemlendiriciler yerine yağ içeriği ve onarıcı özelliği yüksek ürünlerin kullanılması gerektiğini anlattı. Derici, bu mevsimde ciltte kırışmanın artmaması için gün içinde nemlendirmenin ve haftalık bakımın ihmal edilmemesi gerektiğine işaret etti.

Yaşlanmış ya da kırışmış ciltler için antioksidan özellikli gece kremlerinin, maske ürünlerinin ve cilt kalınlığını azaltmak için tedavi yöntemlerinin tercih edilmelidir. Derici, cilt kalınlığını azaltmada en etkili yöntemin peeling tedavisi olduğunu ve kimyasal peeling yapılması gerektiğini ifade etti.