Çikolatayla kandırıp tecavüz ettiği kuzenini öldürmekle yargılanıyordu

ADANA'da 6 yaşındaki kuzeni C.Y.'ı çikolatayla kandırıp tecavüz ettikten sonra boğarak öldürdüğü iddia edilen demir işçisi 27 yaşındaki Murat Yağız, ağırlaştırılmış ömür boyu ve ayrıca 17 yıl hapse mahkum edildi.

Narlıca Mahallesi'nde oturan 45 yaşındaki Adnan ve 43 yaşındaki Sebahat Yüzgeç çiftinin bebekken evlatlık aldıkları C.Y., 2 Temmuz 2007'de evlerinin önünde oynarken kayboldu. Ailesi, kızlarının bulunması için Cumhuriyet Savcılığı'na başvurdu. C.'nin fotoğraflı kayıp ilanını da kent merkezinde duvarlara astı. Yapılan araştırmalarda küçük kızı, amcasının oğlu Murat Yağız'ın bisikletle götürdüğü belirlendi. 7 Temmuz 2007'de Numune Hastanesi'ne bisiklet kazası yaptığı iddiasıyla yaralı olarak gelen Yağız gözaltına alındı. Yağız, C.'yi görmediğini söylerken bir gün sonra kağıtçı çocuklar tarafından küçük kızın cinsel istismara uğradıktan sonra giydiği yeşil renkli tayt ile boğulup öldürüldükten sonra atılan cesedi Göçmen Evleri Kavşağı yakınlarındaki Adnan Menderes Bulvarı'nın yamacında çalıların arasında bulundu. Katil zanlısı olarak küçük kızı bisikletiyle gezdiren ve bir süre Romanya'da demir işçisi olarak çalışan kuzeni Murat Yağız tutuklandı.

Adana 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde, `nitelikli adam öldürmek' suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu, `küçük kıza cinsel istismardan' 22 yıl 6 ay, `hürriyetinden yoksun bırakmak' suçundan da 14 yıl hapis cezası istemi ile yargılanan Yağız, karar duruşmasına çıktı. Poliste ve savcılıktaki ifadesinde kuzeni ile fiili livata yoluyla cinsel ilişkiye girdiğini öne sürerek, "C.nin babası olan amcam Adnan ile Rusya'ya gidecektik. Kardeşim Veli'den para almaya bisikletle giderken C. de geldi. Kendisine 2 çikolata ve bir su aldım. Yolda bir ağacın altında dinlenirken televizyonda çıkan açık filmlerde insanların yaptığı gibi beni tahrik edici hareketlerde bulundu. Daha sonra ilişkiye girdik. Bisikletle giderken bir akaryakıt istasyonunda durdum. Tuvalete gittim. Dışarı çıktığımda C. ile bisiklet yoktu. C.'yi bisikletle Ruh Sağlığı Hastanesi yönüne giderken gördüm. Peşinden koştum. Yokuş aşağı hızını alamayarak çalıların arasına düştü" diyen Yağız, mahkemede ise suçlamayı kabul etmedi.

Yağız, son savunmasında, "Olay günü ruh hastanesine sakinleştirici ilaç almaya gidiyordum. Bisikletle çalılıklara düştük. Ben öldürmedim" dedi. C.'nin babası Adnan Yağız ise kızını öldüren yeğeninin en ağır cezaya çarptırılmasını istedi.

Mahkeme heyeti, Yağız'ı `küçük kızı öldürmek'ten ağırlaştırılmış ömür boyu, `cinsel istismar'dan 5 yıl, `hürriyetini yoksun bırakmaktan' ise 12 yıl hapse mahkum etti. Pişmanlık duymadığı için indirime gidilmedi.

Vatan