Türkiye'nin dört bir yanına baklava siparişi yetiştirmek için fazla mesai yapan üreticiler, özellikle çocukların büyük ilgi gösterdiği çikolatalı baklava için de kapasitelerini artırmış durumda.

Damaklarda hoş bir tat bırakan Antep fıstıklı baklava, her bayramda ikramlarda başköşeyi alıyor. Bu yoğun ilgiyi değerlendirmek isteyen, üreticiler farklı tatları da vatandaşların beğenisine sunuyor. Gaziantepli baklava ustası 9 yıldır yaptığı gibi, bu yıl da çikolatalı baklavayı tüketicinin beğenisine sunuyor. Bu baklava çeşidiyle yakından ilgilenenlerin başında ise her zaman olduğu gibi çocuklar geliyor.

Çikolatalı baklavanın aslında yapımı diğer baklavadan farklı değil. İçerisine kakao katılan hamur yoğrulduktan sonra çikolata rengini alıyor. İnce ince açıldıktan sonra üzerine çikolatalı krema ile Antep fıstığı ilave ediliyor. Baklava yapımındaki işlemlerin aynısı yapılarak, daha sonra fırına atılıp 45 dakika pişiriliyor. Ardından şekerleniyor ve soğutma işleminin ardından servise hazır hale getiriliyor.

Çikolatalı baklavayı 9 yıldan bu yana yaptıklarını anlatan baklava ustası Şirvan Payaslı, "Özellikle Ramazan ayında Gaziantep'te sofraların vazgeçilmezi baklava. Biz de yaklaşık 9 yıldır bu sembol tatlımızı bir de çikolatalı olarak yaptık. Şehir dışından bu baklavayı merak edenler oluyor. Tabi en çok talebi de çocuklardan görüyoruz. Çocuklar buraya geldiğinde ‘Çikolatalı baklava istiyoruz' diyorlar. Bizler de taleplere yetişmeye çalışıyoruz." diye konuştu.