Dünyanın en kaliteli ve güzel çikolatalarını onlar üretiyor. İsviçre çikolatada yeni bir devrime hazırlanıyor. Bu ülkede çikolata üreticisi bir firma, hemen hemen içinde hiç kalori olmayan ve parmakta iz bırakmayan bir çikolata üretti.

"Vulcano" adı verilen çikolata, normal çikolatalardan yüzde 90 daha az kalori ihtiva ediyor. Çikolatanın bir diğer özelliği de 55 derece sıcaklıkta ancak erimeye başlıyor olması.

Gıda uzmanları önümüzdeki yıllarda piyasaya sunulacak çikolatanın artık kızgın güneş altında dahi erimeyeceğini belirtiyor.

Ar-Ge çalışmalarını yürüten Hans Vriens, bu çikolatanın normal çikolatalar gibi ağızda erimediği eleştirilerine karşı çıkarak, "Ürettiğimiz çikolada da diğerleri gibi ağızda eriyor. Ancak bir fark var. Bu çikolata sıcaklığın etkisiyle değil, ağızdaki tükürük yardımıyla eriyor" dedi.

Hans Vriens iki yıl içinde yeni çikolatayı piyasaya sürmeyi planladıklarını söyledi.

DÜNYADAN KISA KISA...

84 YAŞINDA ORTAOKUL DİPLOMASINI ALDI
Brezilya'da bir kişi 84 yaşında ortaokul diplomasını aldı. O Globo gazetesi, Otacilio Jose dos Santos'un (84), ikinci eşini de kaybettikten Sao Paulo eyaletinde, çalışmak için 70 yıl önce bıraktığı okul sıralarına dönmeye karar verdiğini yazdı. 5 yıl önce öğrenimine devam etmeye başlayan Santos, "okulu bitirmenin kendisi için bir zafer olduğunu" belirtti.

ABD'DE BİR KİŞİ İDAM EDİLDİ
ABD'nin Ohio eyaletinde birden fazla cinayet işleyen mahkum idam edildi. Eski kamyon şoförü 45 yaşındaki John Fautenberry'nin, 1991 yılında kendisini aracına alan bir kişiyi öldürmek suçundan çarptırıldığı idam cezası Ohio'nun güneyindeki cezaevinde infaz edildi. İğne ile idam edilen Fautenberry, 1990-1991 yıllarında üç farklı eyalette 4 kişiyi daha öldürdüğünü itiraf etmişti.

İNSANIN AYDAKİ İLK ADIMLARI İNTERNETTE
Aya insanoğlunun ilk adım atışının 40. yılı kutlamaları çerçevesinde, internet kullanıcıları, 20 Temmuz 1969'da Neil Armstrong ve Edwin Buzz Aldrin'in ay toprağına ayak basmalarını sağlayan Apollo 11 seyahatini sanal ortamda yaşayabilecekler. Perşembe günü "wechoosethemoon.org" internet sitesinde yayınlanmaya başlayacak sanal seyahat, 1969'da televizyonda izlenenden çok daha fazlasını internet kullanıcılarına sunacak.