Olayların ardından soruşturma başlatan Nazilli Belediyespor Kulüp Yönetimi, olaylara karışmış yönetici veya teknik heyet mensuplarının tespit edilmesi halinde bu kişileri cezalandırma kararı aldı.
Konuyla ilgili olarak bugün bir açıklama yapan Nazilli Belediyespor Kulüp Başkanı Ali Yüksel, çıkan olaylardan maçın hakemlerini sorumlu tuttu. Maçın sonucundan çok çıkan olaylara üzüldüklerini ifade eden Yüksel, taraftarların Nazilli Belediyespor'ı-un mağlup olduğu maçlarda karşı tarafı alkışlarla uğurlamayı bildiğini kaydetti. Altınorduspor maçında yaşanan gerginlikleri hakemin aldığı yanlış kararların tetiklediğini iddia eden Yüksel, “Hiç deneyimi olmayan, ilk kez bir profesyonel bir maç yönettiği iddia edilen Gökhan Ercan, önce olmayan bir penaltıyı aleyhimize oluşturdu. Daha sonra da Nazilli Belediyespor'un hem penaltısını vermedi hem de attığı 2'inci golü önce verdi, daha sonrada iptal etti. Münferit olaylar hariç bizim bu olaylarda muhatabımız Altınordu takımı ve yöneticileri değil maçı yöneten hakemlerdir. Ayrıca saha içerisinde görevli olan kaleci çalıştırıcımız Mustafa Şentabaklar'ın hakeme poşetle saldırdığı iddialarını bu akşam toplanacak yönetim kurulumuz değerlendirecek. Saha içinden olaylara karışan gerek teknik heyetten gerekse kulüpte görevli arkadaşlarımız tespit edilirse, kendi içimizde bu arkadaşlarımıza en ağır cezayı uygulayacağız” dedi.
Maçın ardından karşı taraftan yapılan açıklamaların gerçeği yansıtmadığını ileri süren Yüksel konuşmasını, “Kimsenin Nazilli Belediyespor'un imajını bozmaya hakkı yoktur. Altınordusporlu yöneticilere kendini bilmez taraftarlarımızın saldırmasını şiddetle kınıyoruz. Bunların tespit edilip tekrar stada alınmaması en büyük dileğimiz. Fair-play anlayışı içinde başlayan bu maçı yanlış kararları ile seyircilerin ve futbolcuların gerilmesine neden olan hakemi de futbol federasyonuna şikayet edeceğiz” diyerek sürdürdü.