Başbakan Erdoğan, Sakarya'da toplu açılış törenine katıldı. Şen Piliç Endüstri Meslek Lisesi'nin bahçesinde düzenlenen törende konuşan Erdoğan, 30, 40, 50 yıldır her fırsatta tezgaha sürülen kirli oyunların şimdi hükümet vasıtasıyla açığa çıkarıldığını anlattı.

SAÇMA SAPAN ŞEYLER

Erdoğan şu mesajları verdi: “Bizden önceki bazı liderlere kurulan tezgahlar bize kurulmak isteniyor. Bayat demiyorlar, çürümüş, kokmuş demiyorlar. İnsan biraz yenilikçi, reformcu olur. Çağı, dünyayı takip eder. Birkaç tane bakıyorsunuz köşe yazarı var. Bir araya geliyorlar, ondan sonra kendilerine göre bir komplo teorisi... Nedir? 'Sivil dikta', 'sivil faşizm', 'tek parti iktidarı', 'tek parti faşizmi' gibi böyle saçma sapan bazı şeyler uyduruyorlar.”

KİMBİLİR DAHA NELER ÇIKACAK

“Şunu bilesiniz ki eğer benim milletim tek başına bir iktidar yetkisi veriyorsa ona kimsenin gölge düşürmeye hakkı yok. Son zamanlarda bazı gazetelerde görüyorsunuz. Şurada, burada ortaya çıkan son gelişmeler... Ne tür oyunlar oynandığını görüyorsunuz. Ne tür hazımsızlıklar olduğunu görüyorsunuz. AK Parti'yi beğenmiyormuş. Beğenmeyebilirsin ama AK Parti'yi hazmetmek zorundasın. Demokrasi bu, ileri demokrasi bu. Farklı arayışlar içerisinde olamazsın eğer demokrasiye inanıyorsan. Ama demokrasiye inanmıyorsan o zaman adam gibi çıkarsın 'Benim demokrasi diye bir derdim yok'. Eee o zaman... Neden yanasın onu açıklarsın. Darbeden yana mısın? Çıkarsın onu açıklarsın. Çık adam gibi açıkla. Gizli kapılar arkasında bu iş artık kalmıyor. Bir gün bunların hepsi ortaya çıkıyor. Artık yok böyle bir şey filan. Çıkıyor, çıkıyor. Bundan sonra kim bilir neler çıkacak?”

ELİNE DİLİNE DURSUN YAA!

“Eline, diline dursun yaa... Şunları bir gör. 7 senede bu ülkede neler oldu, bunları bir gör. Türkiye'nin dünyadaki kazandığı itibarı bir gör. Yok. Tayyip Erdoğan'ın arkadaşlarının artık boyuna, posuna mı takıyor kafayı, yaşam şekline mi takıyor kafayı bilemiyorum. Ama her zaman söylüyorum alışacaklar. Bunlar yapılanı bozmaktan, yapılanı yıkmaktan başka hiçbir becerileri olmayan ama zeytinyağı gibi üste çıkıp, yıkıcılıkla suçlayacak kadar da pervasızlar.'

Oynanan oyunları iyi görün

“Oynanan oyunları lütfen iyi görün, üretilen senaryoları lütfen iyi anlayın. Kışkırtmalara, tuzaklara gelmeyin. Karamsarlık, kötümserlik pompalayan odakların tuzağına düşmeyin. Türkiye'yi zayıflatmak isteyenlerin, Türkiye'yi kutlu yolculuğundan, refahtan, huzurdan, istikrardan alıkoymak isteyenlerin provokasyonlarına asla ve asla boyun eğmeyin. Sağduyuyla, soğukkanlılıkla, birlik ve beraberlik, kardeşlik içinde tüm engelleri aşarız. Tarihte bunu defalarca yaptık, yine yaparız, yine başaracağız ve Türkiye'yi dünyada hak ettiği konuma yine taşıyacağız.”

Diktalar bizimle son buldu

Biz milletimizin hizmetkarıyız derken, bunun istismarına da fırsat veremeyiz. İşte son olarak Ankara'daki TEKEL işçileri meselesi televizyonların pişire pişire halkımıza ajitasyonla sundukları konu. Sonra bir de 'biz genel grevle hükümeti deviririz' diyecek kadar ileri giden bir mantık. Bir hükümeti sendikalar getirmez, millet getirir, millet götürür. Kimse bunun dışında kendinde yetki bulmasın, kimse. Biz bu ülkede sivilleşmenin mücadelesini veriyoruz ve sivil diktatörya bizimle bu ülkede son buldu. Diğer diktanın da son bulduğu gibi mafyası, çeteler hepsi bizimle son buldu.”

Medyaya açılış eleştirisi

Erdoğan hem Bozüyük-Mekece-Adapazarı Bölünmüş Devlet Yolu'nun açılış töreninde hem de Sakarya'da açılışlara yer vermeyen medya kuruluşlarını eleştirdi: “Dün Elmadağ rampalarının açılışını yaptık. 5 televizyon kanalı verdi. Diğerleri veremedi-ler. Neyi veriyor, bir yerde ufak olumsuzluk yakalasın onu versin. 'Şok, şok, şok' onu versin. Sizin bu ülkede yapılan hayırlı işleri paylaşmak diye bir heyecanınız yok mu? Şu anda bu heyecanı bizimle paylaşıp bizi izleyenlere sesleniyorum. Bu yollar 10 yıl önce ne idi, bugün ne? Şimdi huzurla, güvenle geçeceksiniz. Bütün bunları biz hangi düşünceyle yaptık. Bizim size aşkımız var biz dertliyiz.”

Mahkemeye gitmeyelim işi aramızda halledelim

Başbakan Erdoğan, Bozüyük-Mekece-Adapazarı Bölünmüş Devlet Yolu'nu hizmete açtı. 'Ölüm virajları' adıyla kötü şöhret kazanmış bu yolun kaderini değiştirdiklerini ifade eden Erdoğan, “7 yılda 23 katrilyon Türk Lirası yatırım yaparak, 11 bin 400 kilometre yeni bölünmüş yol inşa ettik. 79 senede 6 bin kilometre yol yaptılar, bu ülkede biz 7 senede 11 bin kilometre yol yaptık” dedi.

Bozüyük'teki törenin ardından karayoluyla Sakarya'ya giden Erdoğan, yol üzerindeki Bağlarbaşı köyü vatandaşlarının yolda beklediğini görerek, aracını durdurdu. Köylüler Erdoğan'a, 'Yeni duble yolun köyün ortasından geçmesi nedeniyle yolun karşısına geçemediklerini, karşıya geçmek için 9 kilometrelik yol gitmeleri gerektiğini belirterek, üst geçit yapılmasını' istediler. Bu sorunu çözeceklerini, ancak 2 yerden dolayı kamulaştırma sorunu yaşandığını anlatan Erdoğan, bunların çözülmesiyle sorunu gidereceklerini söyledi. Geçit yapılacak yerin yanında evi bulunan vatandaşı yanına çağıran Erdoğan, kamulaştırmanın mahkemeye gitmeden çözülmesini istediklerini belirterek, 'Biz kendimiz halledelim' dedi. Erdoğan vatandaşa yeni ev yaptırma sözü de verdi. Özel kalem müdür yardımcısından kart isteyen Erdoğan, kartı köyün muhtarına vererek, sorunun çözülüp çözülmediği konusunda kendisine bilgi verilmesini istedi.

Boynumuzu bükmeyeceğiz

Kim ne yaparsa yapsın, hangi senaryoyu hazırlarsa hazırlasın, bu ülkenin geleceğini karartmak için hangi hukuk dışı oluşumun içinde olursa olsun bunlara prim vermeyecek, bunlara taviz vermeyecek, bunlar karşısında boynumuzu asla ve asla bükmeyeceğiz. Çünkü milletin emaneti kutsaldır. O emanete uzananlara aziz milletimiz o yüce iradesiyle yüce ferasetiyle yüce dirayetiyle gereken cevabı her zaman verdi, verir, bundan sonra da verecektir. Biz bir olacağız, bütün olacağız, birliğimizi, bütünlüğümüzü, beraberliğimizi en önemlisi de kardeşliğimizi muhafaza edecek ve Türkiye'yi çok daha aydınlık yarınlara taşıyacağız./yeni şafak