Son yolculuğuna uğurlanan “Mücahit Erbakan”ın, ömrünü verdiği siyasi hareketin mirasına kimin sahip çıkacağı merak konusu olurken, 33 yaşındaki oğlu Fatih Erbakan, babasının tabutu başında yaptığı cihat çağrısıyla adeta “ben varım” mesajı verdi. Fatih Camii"nin avlusunda, babasının şimdi ülkeyi yöneten talebelerinin karşısında, “Türkiye"deki ve tüm dünyadaki Müslümanlara İslam"ın sadece namaz kılmak, oruç tutmak değil, Allah yolunda cihat etmek olduğunu ve tüm insanlığın saadeti için çalışmak olduğunu öğretti” sözleriyle dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. Fatih Erbakan, merhum Erbakan"ın tek oğlu. Adını, babasının en sevdiği Osmanlı Padişahı"ndan, “Hadiste geçiyor, oğluma adını verdim” dediği Fatih Sultan Mehmet"ten alıyor. Babası yaşlandıkça, “Milli Görüş” camiasında da gözler Fatih Erbakan"ın üzerindeydi.

DEVİR TÖRENİ Mİ?
Genç Fatih, Numan Kurtulmuş"un ayrıldığı süreçte de babası adına konuşmuş “İstifa edip partiyi terk et. Yoksa seni deviririz” resti çekmişti. Ancak Fatih"in babasının yerini almasını bekleyenler kadar, karşı çıkanlar da vardı. Şimdi cami avlusundaki konuşmasından sonra, Saadet Partisi kulislerinde, “O konuşma sadece bir evladın babasına vedası değildi. Bir liderin başka bir liderden bayrağı devralma töreniydi” yorumları yapılıyor.

"TERLEMEK İÇİN GİRDİ..."
Fatih Erbakan geçen yıl Habertürk"e verdiği röportajda, “Aktif siyaset yapacak mısınız? Başbakan olmak istiyor musunuz?” sorusuna, babasından icazet aldığını belirterek şu yanıtı vermişti: “Hem Milli Görüş camiasına hem de milletime hizmet etmek isteyen biriyim. Babam, partiye girdiğimde fikri sorulduğunda, "Terlemek için girdi" dedi.”

SOKAKTA OYNAYAMAZDI
Erbakan"ın Balgat"taki konutu inşa edilmeden önce çocukluğunu Aşağı Ayrancı"daki apartmanda geçiren Fatih Erbakan, mahalledeki arkadaşlarıyla öyle istediği gibi oynayamazdı. Nermin Hanım, “Birisi tanıyıp çocuğu kaçırabilir mi?” endişesiyle sokağa bırakırken çekinirdi. Fatih Erbakan, namaz kılmaya babası gibi erken yaşta başladı. 10 yaşında, ilkokul dörtteyken beş vakit namaza başlamasında hiç kimsenin telkini olmadığını ifade ediyor. Oruç tutmaya da 12 yaşında başladı. Babası Necmettin Erbakan"dan fiske ya da azar işitmedi.

KAZAYI KİM YAPTI?
Yine o günlerde Fatih Erbakan"ın trafik kazası yapıp bir yayaya çarptığı ancak kazayı korumasının üstlendiği ileri sürüldü. Fatih Erbakan, “Aracı koruma görevlim kullanıyordu. Karşımıza birisi çıktı, yer ıslaktı, fren mesafesi yeterli olmadı. Benim üzerimden babamı yıpratmak için böyle yazdılar” dedi. Kazanın yaşandığı günlerde Erbakan"ın sürücü belgesi yoktu.

2004"TE DÜNYA EVİNE GİRDİ
İngiltere"de yüksek lisans yaptı. Bazı firmalara, doktora çalışması olan “yönetim ve organizasyon” alanında danışmanlık yapıyor. 2004 yılında, genç yaşta evlendi.

BİRYANTİNLİ SAÇLAR, VERSACE MARKALI KRAVAT
Fatih Erbakan, medyanın gündemine babasının başbakan olduğu 1996 yılında girdi. 18 yaşındaydı. Versace marka şal desenli kravatı, geriye taranmış biryantinli saçlarıyla hatırlandı. Türkiye, “28 Şubat süreci”nden geçiyordu. Yine gergin geçen bir Milli Güvenlik Kurulu toplantısının sürdüğü saatlerde, bir televizyon kanalı tarafından üstü açık bir Mercedes"le Ankara caddelerinde gezerken görüntülenmişti. Görüntüler, uzun süre tartışılacaktı. İkinci el Mercedes"e beş yıl bindi, iddia edilenin aksine hiç Ferrari"si olmadı.

"Anneme daha çok benzerim"
BA BA SIN DAN da al dı ğı birçok özel li ği bu lun du ğu nu, an - cak an ne si ne biraz daha fazla benzediğini ifade eden Fatih Erbakan, bir gazetecinin “Necmettin Erbakan"ın oğlu olmak şans mı şanssızlık mı?” sorusuna şu yanıtı vermişti: “Babam bütün hayatını insanlığa hizmet etmek ve ezilenlerin kurtuluşu için mücadeleye adamış bir insan. Böyle birinin oğlu olmak hem çok ağır bir yük ve sorumluluk, hem de çok büyük bir şeref ve bahtiyarlık.”

Dubai"de 7 yıldızlı balayı
FATİH Erbakan"ın eşi, Molu Mücevher”in sahibi İlhan Molu"nun kızı. Nermin Erbakan, bir düğünde takı takmak için alışverişe gittiğinde Beyza"yı görüp beğeniyor. Kızın dedesi Kayhan Molu, Mehmet Zahid Kutku"nun müridi olduğu için Necmettin Erbakan"la tanışık. 24 Şubat 2003 günü yapılan düğüne AK Partililer davetli değildi. Genç çift, Çırağan Sarayı"ndaki düğünün ardından Dubai"deki 7 yıldızlı Burj el Arab Oteli"nde balayına gitti. Fatih Erbakan"ın geceliği 10 bin dolar olan bu oteldeki balayı tatili, basında geniş yankı buldu.

habertürk