Bağcılar'daki "Çığlık" maskeli kuyumcu soygununun yanı sıra pek çok soygunu gerçekleştirdiği öne sürülen çete çökertildi. Operasyon saniye saniye görüntülenirken, 6 ayrı soygunu da değişik kılığa girerek gerçekleştirdiği iddia edilen şahısların polisi şaşırtmak için çarşaf, kar maskesi, beyaz maske ve "Çığlık" maskesi taktığı öğrenildi.

29 Haziran 2007 tarihinde meydana gelen olayda, Bağcılar Güneşli Evren Mahallesi İstiklal Caddesi'nde bulunan Cihan Kuyumculuk, silahlı ve maskeli kişiler tarafından soyulmuş, ellerindeki silahlarla içeride bulunan işyeri sahibi Naim Bozkurt'u etkisiz hale getiren soyguncular, 6 kilogram altını alarak kayıplara karışmıştı. Soygunun ardından harekete geçen Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekipleri çalışma başlattı. Ele elde edilen bilgiler ışığında harekete geçen güvenlik güçleri "Çığlık" maskeli çeteyi işte böyle çökertti.
Bağcılar'da "Çığlık" maskesi ile soygun yapan çete, Avcılar ve Küçükçekmece'de gerçekleştirilen eşzamanlı operasyonlarla çökertildi. Yapılan operasyonlarda 6'sı bayan toplam 23 kişi yakalandı. Şüphelilerin gösterdiği adreslerde yapılan aramalarda bulunan 33.5 kilogram altına el kondu. Polis ekipleri soruşturmasını derinleştirirken, çete lideri Polat A'nın, Çanakkale Cezaevi'nden firari olduğu belirlendi.

6 ayrı soygunu da değişik kılığa girerek gerçekleştirdiği öne sürülen şahısların polisi şaşırtmak için çarşaf, kar maskesi, beyaz maske ve "Çığlık" maskesi taktığı öğrenildi.

Şahısların ifadelerinde, "Çığlık" maskesinin basında çok yer alması nedeniyle bir daha takmayacaklarını söyledikleri iddia edildi. Şahıslar çaldıkları altını Kapalı Çarşı'da gümüş işiyle uğraşan kişilere götürdüğü, altınların bu kişiler tarafından eritilip külçe haline getirildiği, satılarak örgüte para temin edildiği öne sürüldü.

Örgütün lider yardımcısı Serkan A.'nın, gerçekleştirdikleri soygun sırasında arabada maskelerle birlikte yakalandığı, diğer şahısların kaçtığı, Serkan A.'nın da cezaevine gönderildiği belirtildi. Serkan A.'nın sevgilisi Serap K.'nın örgütün kasası olduğu, üzerine kayıtlı gayri menkul, paralar ve ev bulunduğu iddia edildi.
"Çığlık" maskeli çetenin 23 üyesi Bakırköy Adliyesi'ne sevk edildi. Zanlılardan 16'sının savcılık sorgusunun ardından mahkemeye sevk edildiği belirtildi.
Öte yandan zanlıların "Çığlık" filmindeki maskelerle yaptıkları kuyumcu soygunu güvenlik kameralarına yansıdı. Kuyumcuya giren şahısların altınları alıp kaçmaları kameralarca saniye saniye görüntülendi.

İHA