Seydişehir ilçesine bağlı Madenli köyünde Giden Gelmez Dağlarında 3 gün önce çığ düşmesi sonucu Hilmi Şengül (53) ve Ali Güler çığın altına kalmıştı. Ali Güler kendi çabalarıyla hayatta kalmayı ve kurtulmayı başarırken 25 yıllık arkadaşı Hilmi Şengül hayatını kaybetmişti. 64 yaşındaki Ali Güler başından geçen olayı şöyle anlattı:
"Yaklaşık 25 yıllık arkadaşı Hilmi Şengül ile samimi bir arkadaşlığımız vardı. Beraber ağlardık beraber gülerdik. Hava almak için Giden Gelmez Dağlarına çıktık. Biz çıktığımızda kar yağmıyordu daha sonra kar yağmaya başladı üstümüz ıslanmıştı. Topladığımız odunları mağarada yaktık ve üstümüzü kuruttuk. O geceyi orada geçirdik. Yaklaşık 4 saat boyunca yürüdük. Pazar günü saat 22.00 civarında Hilmi arkadaşımla hava almak için mağaradan biraz uzaklaştık meyilli bir yere geldik. Ben de bir şey olur diye
yanında gitmiştim. Bir sis bulutu oluştuğunu gördüm. Daha sonra çığın altında kaldık. Orası sanki bir mezar gibiydi nefes alabilmek için ilk önce sağ elimle ağzımı kapattım. Sol elimle yön bulmaya çalışıyordum. Ama daha hızlı olmam lazımdı. Şapkamı arkadan bağlayarak ağzımı kapattım. Sağ elimle aranırken bir değnek rastgeldi. Değneği yukarıya dürte dürte ilerlemeye çalışıyordum. Birinci dürtmemde değnek çıkmadı. Ellerimle karı açmaya çalışıyordum aynı zamanda. Az daha ilerledikten sonra bir daha dürttüm.
Bu esnada sağ ayağımdaki çizme de kara takılmıştı. Cebimdeki bıçağı çıkararak çizmemi kenarından kestim ve onu orada bıraktım. Değneği ikinci dürtüşümde küçük de olsa bir ışık görmüştüm. Ellerimle kazmaya devam ettim ve gece üç gibiydi sanırım çıktım. Arkadaşıma bağırdım ama ses gelmedi. Değnek ile onu bulabilir miyim diye yukardan aşağıya dürttüm ama bulamadım. Yanlış bir şey yaparım diye çığın üzerine basmamaya dikkat ettim. Daha sonra belki arkadaşın telefonu vardır diye malzemeleri koyduğumuz mağaraya gittim. Telefon vardı ama çekmiyordu. 4 kilometre falan yürüyerek telefon çeken bir yere gittim. Bu sefer de tuş kilidini açamadım. Zaten telefonlarla aram iyi değildi. Geriye mağaraya giderek ateş yaktım ve biraz ısındım, namaz kıldım. Sabah vaktine yaklaşırken yola çıktım ve şantiyeye gittim. Oradan 112, 156 ve köylüleri aradım, onlar da muhtarı aramışlar. Onlar geldiler ve yine aramaya başladık. Öğleden sonra gibi cenaze bulundu. Daha sonra akşam ise cenaze Seydişehir morguna kaldırıldı."
Evinde bayram havası esen Ali Güler'in yakın arkadaşı ve akrabası Saffet Uyar ise, "Ali o dağlarda büyümüş, oraya yakın olan Madenli köyünün bir çocuğudur. Çok sevdiğimiz bir insandır. Çığ felaketi bizi Hilmi kardeşimiz öldüğü için üzdü ve Ali kardeşimiz de yaşadığı için sevindirdi. Biz onu çok seviyoruz aramızda olduğu için çok mutluyuz" şeklinde konuştu.

 

sabah