İzmir'de Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekiplerinin 15 aylık takibi sonucu İzmir, Çeşme ve Konya'da eşzamanlı düzenlenen operasyonda, geçen yıl Urla'da öldürülen İskender Özkahraman'ın elebaşılığını yaptığı ve hapse giren Erol ve Esat Beşok kardeşlerden boşalan yeri doldurduğu öne sürülen suç örgütünün 16 üyesi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında sinema zinciri sahibi Çamlıca kardeşlerin öldürülmesi olayının faili olmakla suçlanan Erol Beşok'un oğlu Esat Beşok ve çete lideri konumundayken öldürülen İskender Özkahraman'ın kayınpederi "Pırla" lakaplı İsmet Gezgin'in ve Beşok'un adamı olduğu iddiası ile daha önce yakalanan İsmet Ülçay'ın da bulunduğu belirtildi. Polis çıkar amaçlı suç örgütüne yönelik yapılan operasyon kapsamında 2 yıl önce şebeke üyelerince öldürülüp yakılarak toprağa gömüldükleri ileri sürülen Mehmet Özer ve Fevzi Aluç'un cesetlerinin çıkarılması için Altındağ semtinde MTK sitesinin üzerinde Özkahraman ailesine ait çiftlik evinde kazı çalışması başlattı. Çalışmalar sırasında belirlenen yerde insan kemiklerine ulaşılırken, bulunan kemiklerin Özer ve Aluç'a ait olup olmadıklarının DNA testi sonrası belirleneceği kaydedildi. Öte yandan, çiftlik arazisi içinde bulunan bir binanın kapısında ise, 'Mahkum Odası' yazması dikkat çekti.

ÖRGÜT KURDULAR
İzmir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 2007 yıl Kasım ayında Urla'da bir restoranın önünde öldürülen İskender Özkahraman'ın kardeşleri Ayhan, Yıldırım ve Erdem Özkahraman'ın, üyelerinin çoğu cezaevinde bulunan Beşok adıyla bilinen grubun yerine silahlı bir örgüt kurduğunu tespit etti. Suç örgütünün faaliyetlerinin deşifre edilmesiyle bugün sabah saatlerinde operasyon için düğmeye basıldı.
Mahkeden alınan izin sonrası harekete geçen ekipler İzmir ve Konya'da önceden belirlenen adreslere yapılan eşzamanlı baskınlarla, 1'i kadın 16 kişiyi gözaltına aldı. Soruşturmayı derinleştiren polis, 2007 yılının Mart organize suç örgütü tarafından öldürüldükleri iddia edilen Cenk Çelik ve Mustafa Dinç'in yanındaki Mehmet Özer ve Fevzi Aluç'un kayıp olduğunu belirledi.
Bu kişilerin bulunması için yapılan çalışmalarda, Özer ve Aluç'un suç örgütü üyelerince öldürülüp yakıldıktan sonra toprağa gömüldükleri yönünde bilgilere ulaşıldı. Özer ve Aluç'un Bornova İlçesi Altındağ Semti 369 sokaktaki mezarlığın yakınında bulunan Ayhan, Yıldırım ve Erdem Özkahraman kardeşlere ait olduğu ileri sürülen çiftlik evine gömüldüğü tespit edildi.
İzmir polisine ait ceset arama köpekleri Kiraz ve Candy ile yapılan aramalar sonucu güvercin kümesinin altında kazı yapılmasına karar verildi. Öğlen saatlerinde kazı çalışmalarına başlanırken, insan kemiklerine ulaşıldı. Kemiklerin, Özer ve Aluç'a ait olup olmadığının DNA testi sonrası yapılacağı ortaya çıkacağı bildirildi. Öte yandan kazı yapılan bölgeye çağırılan kepçe ile çiftiliğin diğer bölümlerinde de arama yapılacağı bildirildi. Başka bir cesetler bulma ihhtimaline karşı arama çalışmaları devam edeceği ifade edildi.

ÇELİK VE DİNÇ
9 Mart 2007 tarihinde Bornova Kemalpaşa Caddesi Mimar Sinan Çıraklık Eğitim Merkezi karşısındaki boş arazide cesetleri bulunan Cenk Çelik (26) ile Mustafa Dinç'in (46), gözaltına alınan organize suç örgütü üyeleri tarafından öldürüldükleri ileri sürüldü. Çelik ve Dinç'in cesetleri bulunduktan kısa bir süre sonra Altındağ Polis Karakolu'na giden H.G. isimli kişi, cinayeti kendisinin işlediğini ileri sürerek teslim olmuştu. H.G. verdiği ifadesinde, Cenk Çelik ve Mustafa Dinç'i, kavgalı oldukları bir kahvehane işletmecisi ile barışmaları için arabuluculuk yapmasını istediklerini, aksi halde oğluna zarar vereceklerini söyledikleri için öldürdüğünü ileri sürmüştü.