Çiftlik Köyü Muhtarlığı öncülüğündeki tertip komitesi tarafından organize edilen 2. Çiftlik Tarım Hasadı Şenliği hazırlıklarında sona gelindi. 18 Temmuz 2012 Çarşamba günü düzenlenecek olan Tarım Hasadı etkinliklerinin geçtiğimz yıl olduğu gibi bu yılda binlerce üretici ile protokolü bir araya getirmesi amaçlanıyor.

İlki büyük ilgi gören Çiftlik Köyü Tarım Hasadı etkinliklerinde bu yılda çevre köylerden gelen tarım işçileri başta olmak üzere binlerce davetliye yemek ikram edilecek. Mevlid-i Şerif ve Kur’an-ı Kerim’in okunacağı etkinlikte tarım hasadı bereket duası yapılacak. Etkinliklerin bu yılki konuyu geçen yıl olduğu gibi bu yılda Türk Sanat ve Tasavvuf Müziği sanatçısı Ömer Faruk Özcan olacak. Semazen başı Hasan Muçay ve ekibi ile birlikte müthiş bir koreografi oluşturacağı etkinlikte Nazilli Belediyesi Mehter Takımı da bir gösteri yapacak.

2. Çiftlik Tarım Hasadı Şenlikleri kapsamında Çiftlik köyünde “Tarıma Dayalı Ticaret”, “Tarıma Dayalı Üretim”, “Eğitim ve Kültür” olmak üzere üç ayrı faaliyet kolunda başarılı olanlara hediyeler verilecek. Ayrıca Çiftlik köyü kültürünün yaşatılmasına destek sağlayan 3 kişi ile Çiftlik Köyü İlköğretim Okuluna projeksiyon cihazı kazandırılmasına destek veren 7 hayırsevere plaket takdim edilecek.

Tarım Hasadı hazırlıkları hakkında bilgi veren Çiftlik Köyü Muhtarı Ahmet Demirci, “İlkini geçen yıl başlattığımız Tarım Hasadı etkinliği düzenlemekten ve öncülük yapmaktan memnuniyet duyuyoruz. Bu platformun gelecekte tarım kurultaylarına dönüşmesini ve çiftçilerimizin problemlerinin bu etkinliklerle kamuoyu gündemine taşınmasını istiyoruz. Çiftlik Köyü, tarım potansiyeli ile Köşk’e bağlı köyler içinde önemli bir yere sahiptir. Köylüler arasındaki birlik beraberliği sağlama amaçlı yapılan tarım hasadı etkinliklerinin gelecekte tarım fuarlarına dönüşeceğine inanıyorum. Hazırlıklarımız son aşamaya geldi. Tüm Aydınlıları Tarım Hasadı etkinliklerimize davet ediyorum” dedi.

 

aydinpost-twitter.png aydinpost-facebook.png