Çifte zafer olsun
Dünya Kupası elemelerinde Belçika beraberliği ile ağır yara alan Ay-yıldızlılarda tek hedef galibiyet. Milliler 21.00'de oynanacak maçta Bosna Hersek'i yenerek, Estonya karşısına moralli çıkmayı hedefliyor.


2010 Dünya Kupası grup elemelerindeki ilk karşılaşmasında Ermenistan'ı deplasmanda yenip evinde Belçika ile berabere kalarak hedeften sapan A Milli Takım kritik sınavların ilkinde bu gece Bosna Hersek'le karşılaşıyor. İnönü Stadı'nda 21.00'de oynanacak maçı atv naklen yayınlayacak. Milliler bu maçtan sonra Çarşamba günü Estonya ile deplasmanda karşılaşacak. Gruptaki iddiası sürdürebilmesi için bu iki maçı mutlaka kazanması gereken Ay Yıldızlılar, üç puana şartlandı. Milliler 2 karşılaşmadan da galibiyetle ayrılıp elemelerde yoluna devam etmeyi hedefliyor.


İNÖNÜ KIRMIZI-BEYAZ


Ay Yıldızlıların daha önce Avrupa Futbol Şampiyonası elemelerinde karşılaştığı Bosna Hersek karşısında en büyük destekçisi tribündeki taraftarlar olacak. Futbol Federasyonu maçı izleyecek futbolseverlere 25 bin ay yıldızlı tişört dağıtacak. Maça ilginin yoğun olduğu biletlerin büyük ölçüde tükendiği belirtildi. Milliler zorlu maçın hazırlıklarını dün akşam yaptıkları çalışmayla tamamladı. Teknik Direktör Fatih Terim maç öncesi yaptığı konuşmada futbolcularından baskılı oynamalarını, rakibe boş alan bırakmamalarını istedi. Terim özellikle savunma oyuncularını basit hatalar yapmamaları konusunda uyardı.


5. Grup'taki diğer maçlar


Türkiye'nin yer aldığı 5. grupta bu gece iki maç daha oynanacak. Lider İspanya Estonya deplasmanında galibiyet kovalarken, Belçika evinde Ermenistan'ı ağırlayacak. İki maç da 21.45'te başlayacak. Gruptaki ilk iki maç sonunda İspanya 2 galibiyetle lider durumda bulunuyor. Ermenistan ve Estonya ise henüz puan alamadı.


Belçika-Ermenistan

SAAT: 21.45


Estonya-İspanya

SAAT: 21.45