Aydın"da AK Parti Aydın Milletvekili adaylarını belirlemek için yapılan temayül yoklamasına katılan aday adaylarının tamamının hafta sonu Ankara"ya çağrıldığı öğrenildi. Pazar günü yapılan temayül yoklamasının ardından aday adayları çalışmalarına devam ederken, adaylar projelerinden ve çalışma alanlarından da söz etmeye başladı.
Temayül yoklamasının tek başına bir ölçüt olmadığını belirten AK Parti Aydın Milletvekili Aday Adayı Muharrem Uçmaklıoğlu, Aydın"da tarım ve çiftçi kesiminin temsilcisi olarak sadece kendisinin müracaatının bulunduğunu ve bu kapsamda birçok projesinin olduğunu söyledi. Aydın ekonomisinin yüzde 60"ının tarım ve hayvancılığa dayandığını ve bu kesimin temsilcisi ve sorunların çözümü için hizmete talip olduğunu ifade eden Muharrem Uçmaklıoğlu “Eğer Allah izin verir partim de aday gösterir milletvekili seçilirsem üreticinin sesi olmaya söz veriyorum. 22 yıldır Serbest Veteriner Hekim olarak Aydın"ın tüm ilçe ve köylerinde hizmet verdim ve vermeye devam ediyorum. Köylerimizin eksikliklerini il genel meclisi üyesi olduğum dönemde KÖYDES Projeleri sayesinde giderdik. Şimdi de yarım kalan projelerimizi tamamlamak ve üreticimizin yakından bildiğimiz sorunlarına çözüm bulabilmek için milletvekilliğine talibim” dedi.
Aydın"da tarım ve hayvancılık sektöründe ciddi projelerinin olduğunu kaydeden Uçmaklıoğlu “İlimizin en büyük sorunlarından diğeri de istihdamdır. Yeni istihdam alanlarının oluşturulması, tarıma dayalı sanayinin geliştirilebilmesi zorunludur. Bu nedenle tüm Aydınlıların destek ve yardımlarını bekliyorum Biz AK Partiye makam bağı ile değil gönül bağı ile bağlıyız” diye konuştu.