Bozdağ, partisinin İl Danışma Kurulu toplantısına katılmak üzere geldiği Yozgat'ın Sorgun ilçesinde, ilçe teşkilatını ziyaret etti.

Partililerle sohbet eden Bozdağ, çiftçilere, mazot ve gübre desteği ödemelerinin, bu ay içinde ve tek kalemde yapılacağını bildirdi.

Bekir Bozdağ, Türkiye'nin en önemli sorununun terör olduğunu vurguladı; Hükümetin terörün kökünü kazımakta kararlı olduğunu söyledi.

Cumhuriyet tarihi boyunca görülmemiş şekilde tarihi ve vakıf eserlerinin restorasyonunu yaptıklarını ifade eden Bozdağ, ''2002 yılında bu eserlerin restorasyonu için 43 milyon YTL para harcanırken, bizim sadece 2007'de harcadığımız para 400 milyon YTL'yi buldu. Bugüne kadar 2 bin 613 vakıf eserini restore ettik. Bu paraları da vakıf gelirlerinden karşıladık'' dedi.

Adrese Dayalı Nüfus Sayımı ile nüfusu 2 binin altına düşen belediyelerin, belediyeliklerini yitireceğine ve buraların özel idareye devredileceğine işaret eden Bozdağ, ülke genelinde 863 belediyenin nüfusunun 2 binin altına düştüğünü hatırlattı.

Bozdağ, ''Ya bunlar başka bir yerle birleşip nüfusunu 2 binin üzerine çıkaracak ya da belediyeliklerini yitirecektir. Bu belediyelerin borçları Özel İdare'ye devredilirken, 10 yıl boyunca, bugün aldıkları parayı devletten almayı sürdüreceklerdir'' diye konuştu.
AA