Didim Ziraat Odası ve Didim İlçe Tarım Müdürlüğü'nce çiftçilere yönelik bitki koruma uygulama kursları düzenlenecek. Didim Ziraat Odası Başkanı Ahmet Çetin, kurs belgesi olmayanların ilaçlama yapamayacağını söyledi.
Didim Ziraat Odası ve Didim İlçe Tarım Müdürlüğü'nce Didimli üreticilere yönelik bitki koruma uygulama kursu verilecek. Kurslarla ilgili bilgi veren Didim Ziraat Odası Başkanı Ahmet Çetin, bitki ve bitkisel ürünlere arız olan zararlı organizmalarla mücadelede kullanılan bitki koruma ürünlerinin tarla, bahçe veya bağlar ile ürünlerin saklandığı yerlerde uygulanmasında kullanıcıların, bitkilerin, hayvanların ve çevrenin korunması amacıyla bitki koruma ürünlerinin uygulama usul ve esasları hakkında
hazırlanan yönetmelik kapsamında bu çalışmanın yapıldığını söylerken, "Bu yönetmelik, bitki koruma ürünlerini zirai mücadele amaçlı tarla, bahçe veya bağlar ile depolarda kullanan kişiler ile bunların eğitimi, belgelendirilmesi, yetki ve sorumluluklarının belirlenmesi, denetimi ile çalışma usul ve esaslarını anlatılacağı 2'şer saatlik kurslar olarak verilecektir" dedi.

"KURSA KATILIM ŞARTLARI"
Kurslara katılmak isteyenlerin 2 fotoğraf, kimlik fotokopisi, taahhütname (Ziraat Odası'ndan veya İlçe Tarım Müdürlüğü'nden alınacak) ve 10TL döner sermaye katkı payı alınacağını söyleyen Başkan Çetin, "Kurslara başvuru yapmak isteyenler bu belgelerle ya direkt kurs yerine ya da odamıza ya da İlçe Tarım Müdürlüğü'müze başvurabilir. Bu kurslara kesinlikle zirai ilaçlama yapan tüm çiftçilerimizin ve ilgilenen şahısların katılması önemlidir. Bu kurs sonucunda İl Tarım Müdürlüğü'müzce kurs katılım belgesi
verilecek olup, bu belgesi olmayan hiçbir çiftçi herhangi bir ilaçlama yapamayacaktır" dedi.
Kursların yapılacağı yer ve saatleri konusunda da bilgi veren Çetin ,köylerde bu çalışmanın tamamlandığını söyledi.
Buna göre; merkezde de Fevzipaşa Mahallesi'nde (Uslu Sitesi'nde) 6 Ekim 2010 Çarşamba günü saat 19.00 Horoz İnternet Cafe'de, 7 Ekim 2010 Perşembe günü Akbük Türkan Saylan Konferans Salonu'nda saat 19.00'da ve 11 Ekim 2010 Pazartesi günü Ticaret Odası Toplantı Salonu'nda saat 19.00'da yapılacak.