Hurşit Alkın, Özışık'ın İstanbul'da fabrika adına bir yalı kiraladığını, burada seks partileri düzenlediğini iddia etti.

Ankara Özel Yetkili Savcısı Cemil Tuğtekin tarafından hazırlanan 'Kayseri Şeker Fabrikası'nda Yolsuzluk İddianamesi'nde "çıkar amaçlı suç örgütü kurmak", "zimmete para geçirmek", "adam kaldırmak", "fuhuş" ve "şantaj" ile suçlanan Kayseri Şeker Fabrikası eski Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Ali Özışık'ın İstanbul'da fabrika adına bir yalı kiraladığı, ancak yalıyı garsoniyer gibi kullandığı, şahsi giderlerini ve fuhuş paralarını pancar çiftçisinin parasıyla ödediği öne sürüldü. Özışık'ın İstanbul'da şoförlüğünü ve kiraladığı yalının bekçiliğini yapan Hurşit Alkın, İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne 3 Aralık 2010'da verdiği ifadede, Özışık'ın günlük masrafının 30 bin lira olduğunu, kiralanan yalıda mankenlerle beraber olduğunu yalının haricinde son model üç arabanın da fabrika adına alındığını ancak şahsi işlerde kullanıldığını anlattı. 2009 yılının Kasım ayında Mimar Prof. Ahmet Refik Alp'e ait yalıyı Kayseri Şeker Fabrikası aylık 5.500 EURO karşılığında iki yıllığına kiraladığını belirten Hurşit Alkın, yalıda yaşananları şöyle anlattı: "Özışık, her İstanbul'a geldiğinde yanında çeşitli bayanlarla eğlenmeye gidiyorlardı. Bazen bu bayanlar kalmıyordu, bazen de kalıyorlardı. Ancak ben yalıya gelen bayanların isimlerini bilmiyordum. Çünkü yalıdaki sıfatım bunu öğrenmeye uygun değildi. Ancak gelenler arasında eski manken olduğunu bildiğim Ö.Ş. de vardı."

İSTANBUL'A HER GELİŞİ 30 BİN LİRA
"Yalıya gelen bayanlar Özışık ile cinsel ilişkiye giriyorlardı. Vedat Ali Özışık isimli şahsın elbiselerini kuru temizlemeye vermek amacıyla ceplerini kontrol ettiğimde cinsel gücü artırıcı ilaçlar buluyordum. Gelen bayanlara yüklü miktarda para vermekteydi. Bayanlar kendisine 2000-3.000 TL paraya ihtiyacı olduğunu söylüyor. Özışık bu bayanlara 5.000-6.000 TL para veriyordu. Kadınlara karşı aşırı düşkünlüğü vardı. Yanındaki bayanlar ne isterse onu kesinlike yapıyordu. Verdiği paralar Kayseri Şeker Fabrikası'nın paralarıydı." Özışık, her İstanbul'a geldiğinde şahsi masrafı 30.000 TL'yi geçiyordu diyen Hurşit Alkın, yalının iç dekorasyonuna harcanan paraları da şöyle anlattı: "Yalının mobilyaları tahmini 25-30 bin civarı tutmuştur. Ancak fatura Kayseri Şeker Fabrikası adına 55 bin TL olarak kesildi. Toplamda bu yalıya 100 bin TL'yi aşan bir masraf edildi. Yalı 5 katlıydı. En üst katı Özışık'ın şahsi yatak odası olarak planlanmıştı. Odanın perdeleri 7.000 TL tuttu. Yalının inşaatından sonra yalıya 3 araba geldi. 2009 model Volvo S40, 2010 model A4 veya A6 bir de limuzin."

Taraf