Tarım Reformu Genel Müdürlüğü tarafından 2002 yılında kullandıkları arazilerin tapularını alan Didimli çiftçiler şimdi de Orman Genel Müdürlüğü tarafından açılan iptal davasının şokunu yaşıyor.
Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı ile Çevre ve Orman Bakanlığı Aydın İl Müdürlükleri arasında çıkan anlaşmazlık Didimli çiftçileri mağdur etti. Didim'e bağlı Fevzipaşa Mahallesi'nde 2002 senesinde uygulanan Toprak Reformu kapsamında dağıtılan 28'er dönümlük araziden 14 kişiye ait tapu, toprakların “Orman Arazisi” olduğu gerekçesiyle çiftçilerden geri alınması için dava açıldı. Yıllardır ekip biçtikleri arazinin geri alınması için açılan dava çiftçiler zor durumda bıraktı.
Tapularının iptali için dava açılan çiftçilerden Abdurrahman Ceber, Halil Kılıç ve Veysel Çetin zor durumda olduklarını belirterek yetkililerden yardım istediler. 6 senedir iki kurum arasında yaşanan anlaşmazlık nedeniyle kendilerinin mağdur olduğunu belirten çiftçiler “Bizler zor şartlar altında taşlı arazilere zeytin diktik. Bu topraklarda hak kazanmak için 20 yıl mücadele veren kişiler bile var aramızda. Bizden sonraki toprak dağıtımlarında toprak alanlar şimdi zeytinlerinden zeytin topluyor, biz ise hak ettiğimiz toprağı iki kurum arasında ki anlaşmazlıklar nedeni ile alamıyoruz. Üstelik bununla da kalmıyor, kurumlar arasındaki yazışma ve mahkeme masrafları da bizlere ödetiliyor” diyerek duruma tepki gösterdiler. (iha)