Desteklemelerden 31.12.2010’a kadar ekim yapamayıp 2011 yılı başında ekimini yapan çiftçilerin başvuru yapmaları halinde faydalanabilecekleri öğrenildi.
Diğer taraftan Tarımsal Yayın Ve Danışmanlık hizmetleri destekleme ödemesi yapılmasına dahil tebliğ resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe girdi. Tarımsal Danışmanlık hizmeti alan ve tebliğ kapsamında belirtilen kriterlere sahip olan tarımsal işletmelere 500TL destekleme ödemesi yapılacak. Tarımsal Yayın Ve Danışmanlık hizmetleri desteklemeleri ile ilgili başvuruların başladığı belirtilirken, son başvuru tarihinin 24 Mayıs mesai sonuna kadar olduğu belirtildi.
Konuyla ilgili açıklama yapan Söke Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Kocabaş; “Tarımsal yayın ve hizmetlerin yasal bir çerçeve dahilinde yürütülmesi ve desteklenmesi, tarladan sofraya gıda güvenliği ve güvencesinin sağlanmasını danışmanlık hizmetlerinin konu uzmanı, kişi ve kuruşlar tarafından yürütülmesine, üretim ve bilgilendirilmenin her aşamasının kayıt altına alınmasına, istihdamın artırılmasına ve ürün çeşitliliği, kalitenin artırılmasına katkı sağlayacaktır. Çiftçilerimizin gerek Yurtiçi sertifikalı tohum kullanım desteklemeleri, gerekse tarımsal danışmanlık desteklemeleri ile ilgili duyarlı olmalarını istiyoruz” dedi.