Didim’e bağlı Akyeniköy beldesinde çiftçilere damlama sulama konusunda eğitimler verildi. Akyeniköy’de verilen eğitim Seminerine Akyeniköy Belediye Başkanı Yusuf Deveci, Didim Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü İsmail Efe, Didim Ziraat Odası Başkanı Bahattin Gökdemir, Oda Meclis Başkanı Kemal Ak, Oda Meclis üyeleri ile üreticiler katıldı.
Düzenlenen eğitim semineriyle ilgili bilgiler veren Didim Ziraat Odası Başkanı Bahattin Gökdemir; Ziraat Odası, İlçe Tarım Müdürlüğü ve Akyeniköy belediyesi ile çeşitli dönemlerde üreticilere yönelik eğitimler verdiklerini belirterek, “Bizim amacımız bu tür eğitimlerle üreticimizi bilinçlendirmek, onlara faydalı olmaktır. Bugünde sulama sistemleri konusunda bilgi alacağız. Bizlere bu konuda destek veren ve aramızda olan Ziraat Mühendisleri Odası Aydın Şube Başkanı M. Nedim Barış’a teşekkür ediyorum” dedi.
Akyeniköy Belediye Başkanı Yusuf Deveci ise, çeşitli dönemlerde Ziraat Odası, İlçe Tarım Müdürlüğü ve Belediye işbirliğiyle Belde de eğitimler verildiğini söyleyerek “Bu eğitimlerdeki amaç atadan kalma yöntemler yerine modern çağdaş ve akıllıca yöntemleri üreticilerimize anlatmak için düzenliyoruz. Bu günde sulama konusunda bilgiler verilecek. Beldemiz yer altı sularıyla beslenen ve üreticinin de işlemlerini bazı noktalarda yer altı suları ile yaptığı bir belde. Bu nedenle yer altı sularının daha faydalı daha ekonomik kullanılması için çiftçilerimizin damlama sulama sistemine geçmesi gerektiğini düşünüyoruz. Bu eğitimle de bu sistemin faydasının göreceklerini ümit ediyorum” diye konuştu.
Seminere konuşmacı olarak katılan Ziraat Mühendisleri Odası Aydın Şube Başkanı M. Nedim Barış, sulama sistemleri konusunda slayt eşliğinde katılımcılara bilgiler aktardı.