AK Parti Söke İlçe Başkanı Namık Yıldırım, Dilek Yarımadası Milli Parkı sınırları içerisinde bulunan Doğanbey ve Tuzburgazı köylerinde 1994 yılından bu yana arazilerin sit alanı içinde yer alması nedeniyle yaşanan sorunun çözümlendiğini bildirdi.
Yıldırım, parti binasında köy muhtarlarıyla birlikte düzenlediği basın toplantısında, AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem'in girişimleriyle Tuzburgazı ve Doğanbey köylerinde yıllardır köylülerin arazilerini işleyememesi şeklinde yaşanan sorunun çözüme kavuştuğunu belirtti,
Dilek Yarımadası Milli Parkı sınırına komşu köylerde, 4 bin 840 hektarı tapulu, 5 yüz hektarı hazineye, bin hektarı da Milli Emlak Müdürlüğüne ait olmak üzere toplam 6 bin 340 hektar araziden bugüne kadar sadece mutlak koruma alanı dışında kalan 400 hektarında pamuk ekimi yapılabildiğini hatırlatan Yıldırım, şunları kaydetti:
''Bugüne kadar bu arazilere traktörlerini dahi korkarak sokan çiftçilerimiz bundan sonra her türlü tarım aletiyle arazilerine serbestçe girebilecek, ekim, dikim yapabilecek, çalışma ekipmanlarını rahatça kullanabileceklerdir. Daha önce drenaj kanallarını temizlemesini bile yapamayan çiftçilerimiz, Aydın Çevre Orman İl Müdürlüğüne yazılı dilekçeyle başvurarak izin alıp yeni drenaj kanalları bile açabileceklerdir. Toprak tahlilleri yapılıp toprağın ihtiyacı olan gübre miktarı belirlenip, verilecek rapor doğrultusunda bu arazilerin ihtiyacı olan gübreler kullanılabilecektir. Yapılacak olan düzenlemelerle vatandaşlarımız mera alanlarında hayvanlarını korkusuzca otlatabileceklerdir.''
Doğanbey Köyü Muhtarı Ergün Karabaş da 17 yıldır bu kararların alınması için mücadele verdiklerini belirterek, Milli Parklar Genel Müdürlüğüne isteklerini anlatamadıklarını, Tarım Bakanlığı'nın görüşü alınmadan bölgenin milli park ilan edildiğini iddia etti.
Şu anda kendilerine tanınan imkanların, yeni haklar olmadığını, sadece milli parklar plan notlarında zaten kendilerine verilmiş olan bazı hakları kullanmalarına sonunda izin verildiğini ifade eden Karabaş, ''Bize daha önce hep yasak denildi. Biz de işlemlerimizi yazılı değil de sözlü yapmamızdan, bu sorunlar büyüyerek devam etti. Artık her işimizi yazılı dilekçeyle yapacağız. Şu anda yapılan bu çalışma isteklerimizin yüzde 90'ını karşılar. Memnunuz ve köylerimizde farklı bir heyecan yaşanıyor'' dedi.