Nazilli ve Çevresi Çiftçiler Derneği Başkanı Mesut Yörükoğlu, son günlerde ova arazilerindeki sulama tesislerinde ve depolarda meydana gelen hırsızlık olaylarından çiftçilerin şikayetçi olduklarını belirtti.
Yörükoğlu yaptığı basın toplantısında, Nazilli ovasında son zamanlarda hırsızlık olaylarının arttığını öne sürdü. İlk zamanlar tesadüf kabul edilen bu olayların hızla yayılması ve çoğalmasından endişeli olduklarını ifade eden Yörükoğlu, şöyle konuştu.
''Arkadaşlarımızın depo demir kapıları kırılıp götürülmekte, demir malzemeleri çalınmakta, damlama su tesislerinin bazı ekipmanları parçalanmakta ve götürülmektedir. Demir ve bakırdan olan malzemeler sökülüp, parçalanıp götürülmektedir. Yaşanan bu olaylar çiftçilerimizin birbirine verdiği zararlar olamaz. Bunlar basit hırsızlık olaylarının kendisidir. Bizim çiftçiler olarak istediğimiz, güvenlik güçlerimizin bu çalınan parçaların satıldığı hurdacılarda denetimlerini arttırması çiftçilerimizi memnun edecektir. Bundan önceki yıllarda da bu tür basit hırsızlık olayları olmuş bunlar, hurdacılar tarafından alınmadığı zamanlarda bu tür işlerin durduğu ve gerilediği çiftçilerimiz tarafından yaşanmıştır. Yetkililerimizin bu konuda önlem alacağı konusunda kuşkumuz yoktur. Bu suçu işleyenlerin biran önce yakalanmasını istiyoruz.''