Aydın çiftçileri adına Aydın Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Rıza Posacı, Meclis Başkanı Nuri Çayırlı ve Genel Sekreter Zeki Sarıoğlu tarafından sabah Atatürk anıtına çelenk konuldu. Ardından basın açıklaması yapan Aydın Ziraat Odası Başkanı Rıza Posacı, dünyanın en önemli uğraşının tarım olduğunu belirterek “Maalesef ülkemizde çiftçinin kıymeti bilinmiyor” dedi.
Küresel ısınmanın olumsuz etkilerinin ülkemizde ve tüm dünyada artarak devam ettiğini belirten Aydın Ziraat Odası Başkanı Posacı, tarımın başta insanlık olmak üzere tüm canlılar için ne kadar önemli olduğunun yaşanan bu süreçte daha iyi anlaşıldığını kaydetti. 14 Mayıs'ın baharın yazla buluştuğu, toprağın cömertliğini sergilediği gün olarak görülmesi nedeniyle Çiftçiler Günü olarak kutlandığını ifade eden Posacı, yaşanan bu süreçte daha önce enerjiye dayalı olan savaşların, şimdi de gıdaya dayalı yapılmasından endişe duyulduğunun altını çizdi. Türkiye'de ekonominin lokomotifini tarımın oluşturduğunu ve milyonlarca ailenin ekmeğini zor şartlar altında çiftçilik yaparak kazandığını ifade eden Aydın Ziraat Odası başkanI Rıza Posacı “Ülke olarak, halkı doyuran ve giydiren çiftçilerimizin kıymetini bilelim. Tarımımızın gelişmesi ve küresel ısınmanın muhtemel zararlarına karşı kısa, orta ve uzun vadeli planlar yaparak hayata geçirilmelidir. Açlık ve susuzluk hiçbir şeye benzemez. Cumhuriyet döneminden sonra uzun yıllar Atatürk'ün talimatıyla ülkemizde tarım, ulusal kalkınmanın temeli olmuştur. Oluşturduğu istihdam, beslenme ihtiyacını karşılaması, sanayiye hammadde temin etmesi en önemlisi insanlara açlıktan korumaya çalışması nedeniyle tarım çok önemlidir” dedi.
Dünyada en zor şartlarda ve en az destekle üretim yapan çiftçi grubundan birinin de Türk çiftçisi olduğunu kaydeden Posacı, Türk çiftçisinin daha fazla desteklenmesini istedi.