Balıkesir'in Havran ilçesinde bir çiftçi, evrak işlemleri sırasında tartıştığı görevliye kafa attı. Ziraat mühendisinin burnunu kıran şahıs tutuklandı.

İddiaya göre Köylüce köyünden İlçe Tarım Müdürlüğü'ne gelen M.K. isimli çiftçi, evraklarını getirerek işlem yapılmasını istedi. Ancak görevli ziraat mühendisi A.U., üzerinde oynama yapıldığını belirttiği evrakın düzeltilmesi için M.K.'den 200 metre ileride bulunan Tapu Kadastro Müdürlüğü'ne gitmesini istedi.

Sinirlenen M.K., "Sen benim dosyamı niye almıyorsun?" diyerek görevliye kafa attı. Çevredekiler kavganın büyümesini engellerken, burnu kırılan A.U. Edremit'te özel bir hastanede tedavi altına alındı.

Tarım Orman ve Gıda Sendikası Balıkesir Çanakkale Şube Başkanı Hüseyin Yurdakul, Yönetim Kurulu Üyeleri Osman Şeker, Halil Çince ve Edremit Tarım Orman ve Gıda Sendikası Temsilcisi Metin Şahin, 7 gün rapor alan A.U.'yu evinde ziyaret etti.

Yurdakul, "Memurlarımız ve üyelerimiz sahipsiz değildir. Konu ile ilgili olarak Tarım Müdürlüğü ile görüşüp sendika olarak üyemize hukuki destek vereceğiz. Konuyu yakından takip ediyoruz. Hassasiyetimizi bildirdik. Şahıs tutuklandı. Nerede olurlarsa olsunlar insanlar sevgi ve saygıyı elden bırakmamalıdır" dedi.



İHA