Son zamanlarda mazot, gübre, tohum ve ilaç fiyatlarının iyice yükseldiğini savunan Arslan, “Prim çiftçiyi teşvik etmektir. Verilen teşvik pirimi çiftçiyi tatmin etmedi” dedi.
Bakanlar Kurulu tarafından açıklanan prim miktarlarını değerlendiren Koçarlı Ziraat Odası Başkanı Rıza Arslan, defalarca primlerin düşük olduğu yönündeki görüşlerini yetkililere ilettiklerini söyledi. Son 5 yılda Türkiye"de prim miktar ve ödemeleri konusunda çeşitli tartışmaların yaşandığını belirten Arslan, “Yaşanan kuraklık nedeniyle pamuk, mısır, buğday ve çamfıstığı başta olmak üzere tüm tarımsal faaliyetler ve hayvancılıkta yüzde 50"lere varan verim kayıpları yaşandı. Biz kuraklıkla ilgili ayrı bir prim istedik. Fakat arazilerimizde sulu tarım yapılıyor olması nedeniyle bazı kesimlerin yararlandığı bu imkandan faydalanamadık. Bunun üzerine en azından primlerin arttırılmasını istedik. Maalesef ki geçen sene 34,8 YKr olan pamuk prim bu sene yine aynı rakamda kaldı. Belirlenen diğer rakamlarda istediğimiz seviyede değil. Prim çiftçiyi teşvik etmektir. O primi verdiğin zaman önümüzdeki sezon çiftçi, kendi kararını verir. Pamuk ekmesini, mısır ekmesini, ayçiçeği ekmesini kendisi belirler. Ama siz pamukta prim düşürürseniz gelecek sezon çiftçi pamuk ekmez” diye konuştu.
Türkiye "de üretilen pamuk rekoltesinde ciddi sorunların yaşandığını savunan Rıza Arslan, son 3 yıldır pamuk fiyatlarının değişmediğine işaret etti. Hem pamuk fiyatları hem de prim miktarının yükselmemesinin üreticiyi olumsuz etkilediğine işaret eden Arslan, bu durumun çiftçilerin sürekli olarak zarar ettiği ürünü ekmekten vazgeçmesine neden olacağını sözlerine ekledi.