Türkçe'nin devlet dili kabul edilişinin 735'inci yıl dönümü nedeniyle yayımladığı mesajında, Çiçek, Türkçe'nin, Karamanoğlu Mehmet Bey tarafından 'Bugünden sonra divanda, dergâhta, bargâhta, mecliste, meydanda, Türkçeden başka dil kullanılmayacaktır' denilerek devlet dili kabul edilişinin 735'inci yılını kutladığını bildirdi.

Çiçek, yayımlanan bu buyrukla Anadolu'da adeta bir dil seferberliği başlatıldığını, Türkçe'nin yeniden resmi yazışma dili kullanılmaya başlandığını, dil ve kültür birliğinin de temellerinin atıldığını belirtti.

Başkan Çiçek, şöyle devam etti:

''Bugün, Türkistan'dan Balkanlara, Ortadoğu'dan Afrika'ya kadar yaygın bir coğrafyada kullanılan dilimiz, en önemli ortak değerimizdir. Anamızın ak sütüdür. Bilge Kağan'dan Dede Korkut'a, Kaşgarlı Mahmut'tan İbn-î Sina'ya, Yunus Emre'den, Nasrettin Hoca'ya, Yavuz Sultan Selim'den Şah İsmail'e, Necip Fazıl'dan Nazım Hikmet'e kadar yüzyıllardan beri kendini yenileyerek varlığını devam ettiren Türkçemiz, ulu bir çınar gibidir. Aynı kökten güç ve kudret alan bu ulu çınar, kültürümüzü ve tarihimizi gelecek nesillere aktararak, ortak bir bilincin oluşmasını sağlamakta, aramızda koparılamaz bağlar oluşturmaktadır. Yaşayan bir varlık olması nedeniyle, dilimizin başka dillerle etkileşim halinde olduğu gerçeği göz ardı edilmeden kullanılan dilin yaşayacağı asla unutulmamalıdır. Günümüzde Türkçe'nin gelişmesinde en temel aşamalardan biri olan tarihi buyruğa, Türkçe'nin kullanıldığı her yerde özen gösterilmesi temel hedefimiz olmalıdır. Bu vesileyle Türkçe'yi Anadolu'da devlet dili haline getiren Karamanoğlu Mehmet Bey'i rahmet ve minnet anıyor, dilimizin yaygınlaşmasına emeği geçen herkesi minnet ve şükran ile anıyorum.''