Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Yozgat'ta Bozok Üniversitesi'nin 2008-2009 Akademik yılı açılış töreni, kampus alanı içerisinde temel atma ve açılış törenleri ile Ak Parti Yozgat Merkez İlçe Kongresine katıldı.

Terör konusuna değinen Çiçek, öğrencilere, "tartışın ama kavga etmeyin" dedi. 1980 öncesinde sağ sol kavgasının yaşandığını, şimdi ise 30 bin insanın hayatını terörle kaybettığını belirten Cemil Çiçek, "Türkiye'nin bu terörden dolayı hesaplanabilir kaybı 300 milyar doların üzerindedir. Biz bu 300 milyar dolar ile Türkiye'yi daha farklı noktalara getirirdik. Niye bu terörü Türkiye'nin gündemine getiriyorlar ikide bir. Bilesiniz ki Türkiye'de adı ne olursa olsun bu terör denilen olgu, başkalarının taşeronluğunu yapmaktır. Bu örgütün önde gelenlerinin tamamı yabancı ülkelerin istihbaratları ile içli dışlıdır. Siz bana bir isim söyleyin ben size hangi istihbaratla içli dışlıdır söyleyelim, çok şükür bunları bilecek bir noktadayız" dedi.


Konuşmasının son bölümünde terör konusuna da değinen Cemil Çiçek, "Üniversitede akademik çalışmalarınız olacak, iyiyi kötüyü tartışacaksınız. Bu ülke daha ileriye nasıl gidebilir diye her biriniz, kafa yoracaksınız, yormalısınız. Ama bunları yaparken sakın kavga etmeyin. Bizim üniversitede okuduğumuz yıllar, soğuk savaşın iki kutuplu dünyanın, en acımasızca birbirine girdiği ve ülkeleri kasıp kavurduğu yıllardı. O zaman bir sağ-sol davası başladı. Birilerimiz öbür tarafa diyordu ki, 'bunlar Türkiye'yi Rusya'ya satacak', onlar da bu tarafa diyorlardı ki 'onlar da Amerika'nın uşağı'. Bu, o kadar da doğru değildi. Belki bu işin önünde, arkasında bazı kişiler vardı, ama o gün hepimizin kabul ettiği bir husus var. Türkiye o gün bulunduğu yere layık değildi. Daha ileri noktaya gitmesi lazım, daha mutlu, daha güzel bir ülke olmamız lazımdı. İşte bunun yolunu kimimiz devletçilikte buluyoruz, kimimiz millileştirmede buluyoruz. Bunları kantinlerde, üniversite toplantılarında, başlangıçta akıllı uslu konuşuyorduk, sonra birileri girdi araya, fitne girdi, fesat girdi. Münakaşalarımız sertleşmeye başladı, ondan sonra yumruklar konuştu, ondan sonra silahlar konuştu, ondan sonra Türkiye bir kaosun içine sürüklendi. sadece 12 Eylül öncesinde bu ülkenin 5 bin evladı öldü. 70 bin kişinin üniversitelerden kaydı silindi, hayatı kaydı. Şimdi geriye dönüp baktığımızda biz niye kavga ettik? Bulunduğum noktadan şimdi daha iyi görüyorum biz kullanıldık" dedi.



Ne demişti?

Bakan Çiçek Aktütün saldırısı sonrasında özel bir televizyona yaptığı açıklmada yaptığı çıkış ile gündeme gelmişti. Çiçek, daha önce yapılan sınır ötesi operasyonuyla ilgili olarak dönemin Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ın "Bölgeyi BBG evleri gibi izliyoruz" sözlerine isim vermeden göndermede bulunarak "Biri Bizi gözetliyor demek yanlış! Şimdi insanlar soruyor, hani gözlüyordunuz" diye konuşmuştu.
Milliyet