Uluslararası Göç Örgütü (IOM), Kızıldeniz kıyısındaki  doğu Afrika ülkesi Cibuti açıklarında iki botun alabora olması sonucu meydana gelen kazada 30 düzensiz göçmenin cesedine ulaşıldığını bildirdi. 

IOM'dan yapılan yazılı açıklamada, dün sabah ülkenin kuzeydoğusundaki  Obock bölgesinin Godorya açıklarında meydana gelen kazadan 16 kişinin  kurtarıldığı aktarıldı.

Açıklamada, dün ve bugün yapılan arama kurtarma çalışmalarında toplam  30 düzensiz göçmenin cansız bedenine ulaşıldığı ifade edildi.

IOM Sözcüsü Joel Millman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Şu ana  kadar 5'i dün 25'i de bugün olmak üzere 30 göçmenin cesedine ulaştık. Ama bu  rakamdan çok daha fazla göçmen kayboldu." diye konuştu.

İki botun alabora olduğu kazada en az 130 düzensiz göçmenin ölmesinden  endişe ediliyor.

IOM Cibuti Misyon Şefi Lalini Veerassamy kazaya ilişkin, "Bu trajik  olay, savunmasız göçmenlerin masum bir şekilde daha iyi yaşamlar ararken  karşılaştıkları riskleri gösteriyor. Cibuti hükümeti bu kritik konuda daima  empati ve bölgesel liderlik gösteriyor. Bu trajedileri önlemek ve göçmenlerin  hayatını korumak için onları desteklemeye devam edeceğiz." değerlendirmesinde  bulundu.

Kaza hakkında yerel kaynaklar, botların karadan hareket ettikten 30  dakika sonra aşırı yük nedeniyle alabora olduğunu belirtmişti.

Ülkedeki IOM çalışanlarına konuşan batan botlardan birinden sağ olarak  kurtulan 18 yaşındaki genç ise kendisinin bulunduğu botta 16'sı kadın toplam 130  kişinin olduğunu söylemişti.

Adı açıklanmayan genç, ikinci botta kaç kişinin olduğunu bilmediğini  kaydetmişti.