ANKA


CHP'de Haluk Koç'un genel başkanlığa aday olacağını açıklamasının ardından tek aday arayışında olan muhalifler arasında sert tartışmalara yolaçtı.

CHP'li iki muhalif isim, Parti Meclisi Üyesi Gülsün Bilgehan ve eski Ankara Milletvekili Mehmet Tomanbay, Ankara'da düzenlenen bir toplantıda bir araya geldi.

Toplantıda, CHP'li eski il ve ilçe yöneticileri söz alarak kurultay sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Edinilen bilgilere göre, toplantının basına kapalı bölümünde, CHP Genel Başkanlığına adaylığını açıklayan Samsun Milletvekili Haluk Koç'un adaylığı ve adaylık için adı öne çıkan diğer isimler tartışıldı.

Toplantıda bir konuşma yapan Mehmet Tomanbay, konuşmasında Koç'a yüklendi. Tomanbay, Koç'un CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın alternatifi olamayacağını, olsa olsa farklı bir kopyası olacağını savundu.

Aday sayısının aza indirilmesi gerektiğine işaret eden Tomanbay, örgütün nabzının yoklanması ve ona göre karar alınması gerektiğini söyledi. Tomanbay, genel başkan adaylığı gündemde olan Gülsün Bilgehan'a da şartlı destek vereceğini açıkladı. Bilgehan'la aile dostu olduğunu belirten Tomanbay, "Ben Bilgehan'ı çok severim. Aynı bölge milletvekiliydik. Birbirimizi iyi tanıyoruz. Eğer, sayın Bilgehan Haluk Koç'la anlaşmayacağına dair söz verirse, ben kendisine adaylık konusunda destek veririm. Ancak, sayın Bilgehan'ın da kurultay öncesi Haluk Koç'la anlaşmayacağına dair söz vermesi gerekir" diye konuştu. Gülsün Bilgehan ve Tomanbay, önümüzdeki günlerde örgüt gezilerine başlayarak, adaylık için nabız yoklayacak.

BİLGEHAN KOÇ'U İZLEYECEK

Öte yandan CHP PM üyesi ve eski Ankara Milletvekili Gülsün Bilgehan ise, Haluk Koç'un bir süre izlenmesi gerektiği yönünde görüş bildirdi. Başta Hasan Fehmi Güneş olmak üzere CHP'nin önemli isimlerinin Bilgehan'a aday olmaları yönündeki baskı sürerken, Bilgehan'ın bu süreçte, adımlarını dikkatli atacağı belirtildi.

Aday sayısının teke indirilememesi durumunda, Bilgehan'ın Haluk Koç'u destekleyebileceği de kulislerde yoğun bir şekilde konuşuluyor.

Toplantıya, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'e yakınlığıyla bilinen Artvin Belediye Başkanı Emin Özgün'ün katılması dikkat çekti. Daha önce, toplantıya katılacağı duyurulan, Altan Öymen ve Hasan Fehmi Güneş gibi isimler ise gelmedi.

KOÇ EKİBİ OLAĞANÜSTÜ PM İSTEYECEK

Koç'un adaylığını açıklamasının ardından ekibi de kurultay çalışmalarına hız verdi. Koç ekibinde yer alan Ali Kemal Kumkumoğlu, Parti Meclisi'nin (PM) olağanüstü toplanması için 19 PM üyesinin imzasının aldı. Kumkumoğlu'nun, genel merkez yönetimine yarın dilekçe vererek PM'yi olağanüstü toplantıya çağrılmasını isteyeceği öğrenildi. Muhaliflerin PM'de örgütlere yönelik operasyonların gözden geçirilmesini isteyecekleri bildirildi.