AYDINPOST HABER SERVİSİ- Düzenlenen basın toplantısında, CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse’ye, CHP İl Başkanı Bayram İnci, CHP İl Kadın Kolları Başkanı Ayşe Özdemir ve Örgüt üyeleri eşlik etti.

25 Kasım Uluslararası Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele ve Dayanışma Günü, vasıtası ile Aydına ziyarette bulunan CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse, kadına yönelik şiddetin Türkiye’deki boyutunun ne derecede olduğuna dair açıklamalarda bulundu.

Toplantı açılış konuşmasını yapan CHP İl Başkanı Bayram İnci, kadına yönelik şiddetin artış sebepleri ile alakalı açıklamalarda bulunurken “Ülkece öyle bir süreç içerisindeyiz ki kadına yönelik şiddetin yüzde bin dört yüzlere ulaştığı dönemin tam ortasındayız. Kadın her gün biraz daha sosyal hayattan, ekonomik hayattan ve siyasal hayattan saf dışı kalıyor” açıklamalarında yaptı.

“KADIN İLE ERKEĞİ EŞİT GÖRMEYEN ZİHNİYET, ATATÜRKÇÜ OLAMAZ”

Ülke gündeminde yer alan Atatürkçülük tartışmaları hakkında konuşan Bayram İnci “ Atatürk, bu ülkeni ortak değeridir. Herkesin Atatürk’e sahip çıkması, tabi ki bizi mutlu ediyor. Hepimiz sahip çıkmalıyız. Atatürk’ü sevmek farklı, Atatürkçü olmak farklıdır. Kadın ile erkeği eşit olarak görmeyen zihniyet, kesinlikle Atatürkçü olamaz. Kadını sosyal hayatta ekonomik hayatta ve siyasi hayatta ikinci plana atan zihniyet kesinlikle Atatürkçü olmaz. Biz kadınların siyasi, sosyal ve ekonomik hayatta yer alması için çalışmalarımızı yapıyoruz ve savunuyoruz” açıklamalarını yaptı.

25 KASIM KADINA YÖNELİK ŞİDDETLE MÜCADELE VE DAYANIŞMA GÜNÜ

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele ve Dayanışma Günü nedeniyle Aydın’da bulunduklarını söyledi.

Aydın kadının gücünü bilerek bu ziyareti gerçekleştirdiklerini ifade eden Köse, bir hafta boyunca Aydın’da ‘Kadına Yönelik Şiddet’ ile alakalı çalışmalarda bulunacaklarını söyledi.

Genel Başkan Köse, “81 ilde kadına yönelik şiddetle ilgili basın açıklamalarımız ve alandaki yürüyüşlerimiz kadına şiddete dur diyerek devam ediyor. Geçen 25 Kasımdan bu yana bu topraklarda kadına yönelik şiddet artarak devam ediyor. En yakınımızdaki kişiler tarafından katlediliyoruz. Bu ülkedeki kadınların suçu nedir? Neden bu şiddeti hak ediyor? Yolda yürümek suç, sağa baktın suç, pantolon giydin suç, başını açtın suç, kapattın suç, bu ülkenin sorunu kılık kıyafet değil. Bu ülkenin sayılamayacak kadar çok sorunu var. Mevcut iktidar, ne zaman sıkışsa kadın ile ilgili bir öneri ortaya koyuyor ve herkesi oyalıyor” açıklamalarında bulundu.

Bu ülkenin cumhuriyet değerlerine inan kadınları varsa umut var demektir diyen Köse, “Bu ülkenin bu karanlık gidişattan kadının gücü ile kurtulacağına inanıyorum. Kadın mücadelesi asla görmezden gelinemez. Asla yok sayılamaz. Bu iktidarı kadınlar getirdiği gibi götürecektir” dedi.

KADINA YÖNELİK ŞİDDET DE YASALAR YETERSİZ KALIYOR

2017 yılının ilk on ayında 338 tane kadın öldürüldüğünü söyleyen Fatma Köse, 258 kadına da cinsel şiddet uygulandığını belirtti.

Köse, “Bu topraklarda, her gün aramızdan 5 kadın öldürülüyor. Mevcut iktidarın bunu duyması gerekiyor. Caydırıcı yasalarla bu kadına yönelik şiddetin önü açılıyor. Kadına yönelik şiddete, caydırıcı yasa olmaz. Kadın ölümlerinde iyi hal indirimi olmaz” dedi.

KADINA YÖNELİK SAYGI AZALDI

Toplumun değer yargılarının değiştiğini öne süren Fatma Köse, “Son 15 yılda kadına bir saygı vardı. Şimdi kadınla ilgili saygı diye bir şey kalmadı kadın evinde otursun sosyal hayattan koparılsın, söz hakkı olmasın, karar mekanizmalarında yer almasın, sadece erk yapı yönetsin bu ülkeyi. Kadınsan öldürülme hakkın var” açıklamalarını yaptı.

ADALET VE EŞİTLİK VURGUSU

Adalet ve eşitlik vurgusu yapan Köse, doğrular üzerine kurulu olamayan adalet ve eşitliğin hiçbir anlamının olmadığı söyledi. Biz eşit bireyler olarak yaşamak istiyoruz. Eşit haklar istiyoruz. Türkiye’de kardeşçe yaşamayı beceremediğimiz için ülkece itibarımızı kaybettik. Ne zaman bu ülkeye eşitlik, adalet ve özgürlük gelir o zaman itibarımızı kazanırız.

Değişen eğitim sistemi hakkında konuşan Fatma Köse, eğitim sistemini bir yapboz haline dönüştüğünü söyledi. Öğrencilerin artık psikolojilerinin bozulduğunu ifade etti.

Fatma Köse, Aydınlık bir ülke için çalışmaya halkımıza doğruları anlatmaya devam edeceğiz dedi.

23768952_1530857803673000_1380671427_o.jpg23798329_1530857947006319_191397282_o.jpg

Aydınpost ANDROID'de TIKLA İNDİR!   Aydınpost APPSTORE'da TIKLA