CHP Parti Meclisi Üyesi ve Kocaeli Milletvekili Hurşit Güneş, Adana'daki CHP İl Başkanlığı'nda basın toplantısı düzenledi. CHP Adana Milletvekili Ali Demirçalı, CHP Adana İl Başkanı Orhan Sümer ve CHP Mersin İl Başkanı Faruk Mehmet Akar'ın da katıldığı basın toplantısında Güneş, Balyoz davası savcısının Çetin Doğan'ın savunmalarıyla ilgiyi "ihtilal planını ikrar etti" demesine ilişkin soruyu, "Savcı söylemiş, okudum. Savcı zaten suçlayıcı konumda. O da öyle diyecek, tabi…" yorumunu yaptı.

Türkiye'nin kötü yönetildiğini bunun en önemli verisinin artan ‘terör' olduğuna işaret eden Güneş, "2002 yılında Türkiye'deki terör saldırılarında ölen asker sayısı 7, sivil sayısı da yine 7. 2003'te terörden dolayı şehit düşen asker sayısı 31, sivil sayısı ise 63. 2011 yılında 162 asker şehit olurken, ölen sivillerin sayısı 50. Görülüyor ki, terörde olağanüstü bir artış mevcut. Oysa ki, terörün temelini oluşturan 'Kürt sorununa' ilişkin bu hükümet, önemli bir açılım ve demokratikleşme yaparak, bu sorunu ortadan kaldıracaktı. Tam aksi oldu. Demek ki, yanlış bir politika izlenmiş ve terörün önü alınamamıştır." dedi.

AK Parti hükümeti döneminde demokraside geriye gidildiğini iddia eden Hurşit Güneş, Türkiye'nin en önemli ve 4 yıldızlı paşalarının 2 yıldan bu yana suçlarını dahi bilmeden Silivri'de yattığını savundu. Güneş, "Dolayısıyla Türkiye'de 4 yıldızlı generaller içeride yattıktan sonra sade bir vatandaşın başına ne geleceği meçhul." ifadesini kullandı. Güneş'in açıklamaları üzerine bir basın mensubu "Bu sözlerinin, 4 yıldızlı komutanların sanki yargılanamayacağı gibi bir algı oluşturup, oluşturmadığını" sorusunu yöneltti. Güneş şu cevabı verdi: "Her vatandaş yargı önünde eşittir. Ama toplumda algı şudur: Dört yıldızlı bir paşanın tutuklanması sanki olamayacakmış gibi gelebilir, insanın kafasına. Daha önceden toplumsal algı böyle değil miydi? Dünyada bir genelkurmay başkanının tutuklanması, bir sadede vatandaşın tutuklanmasından daha olağanüstü bir şeydir. Bu dünyanın her yerinde böyledir. ‘Sen genelkurmay başkanı iken terörist faaliyetlerden dolayı tutuklanıyorsunuz' derseniz, bu olağanüstü bir olay değil midir? Vatandaş bunu, ‘genelkurmay başkanı bile terörist faaliyetlerden dolayı suçlanıp, içeriye atılıyorsa kim bilir benim başıma neler gelir' diye algılar. Çünkü terörle mücadele etmesi gereken kişiyi paketleyip götürüyorsan ve içerde kalıyorsa sade vatandaşa bunu çok daha rahat yapıştırırsın. Onun içinde insanlar tedirgin olur." değerlendirmesini yaptı.