Yargıtay 4. Hukuk Dairesi, yerel mahkemenin verdiği kararı onayarak Büyükerşen’in aynı zamanda meslektaşı olan Ünal’a 7 bin lira tazminat ödenmesine karar verdi.

Bir dönem Anadolu Üniversitesinde akademisyenlik ve rektörlük görevinde bulunan CHP’li Büyükerşen, 2099 yerel seçimleri öncesinde, Eskişehir’in yerel televizyonu Kanal 26’da katıldığı bir programda, Türk Ocağı Eskişehir Şube Başkanı ve Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Anatomi Anabilim Başkanı Prof. Dr. Nedim Ünal için hakaret içerikli sözler sarf ettiği ileri sürüldü.

Büyükerşen, Ünal için söz konusu kanalda, "Meşhur, mahut ve malum bir ceset kesici, ceset parçalayıcı vardır. Biliyorsunuz bir derneğinde başkanlığını yapıyor. Bir de öğretim üyesi sıfatı var üzerinde, onu çıkartmışlar. Kanal 26 da program yapmak için onu ileriye sürenler, cepheye sürenler hayli masrafa girmişler. İftiralar içersinde karmakarışık bir adam. Ama ben bunu ceset kesiciliğinden, kadavra keser biçer bu tıp fakültesi hastanesinde o zamandan bilirim. Sonra yaptıkları iş ahlaksız bulduğum şey." ifadesini kullandı.

Bunun üzerine harekete geçen Prof. Dr. Ünal’ın yaptığı şikayetin ardından savcılık soruşturma başlattı. Soruşturma sonunda, Prof. Dr. Ünal, Büyükerşen aleyhine Eskişehir Asliye 3. Hukuk Mahkemesi’nde 20 bin liralık manevi tazminat davası açtı.

7 BİN LİRA TAZMİNAT ÖDEYECEK

Dava geçtiğimiz yıl sona erdi ve Eskişehir Asliye 3. Hukuk Mahkemesi, Büyükerşen’in Prof. Dr. Ünal için kullandığı sözleri halk arasında kullanılan ve hakaret niteliği taşıyan sözler olarak kabul etti. Mahkeme, bu bağlamda, Büyükerşen’i, Prof. Dr. Ünal’ı hakaret etmek suçundan 7 bin lira para cezası ile cezalandırılmasına karar verdi. Ayrıca mahkeme gerekçeli kararında, kariyer sahibi insanların toplum önündeki konuşmaları itibariyle daha seviyeli ve düzeyli bir dil kullanmaları gerektiği uyarısını yaptı.

Yaşanan gelişme üzerine Büyükerşen, yerel mahkemenin bu kararını temyiz etmek için Yargıtay’a başvurdu. Ancak dosyayı inceleyen Yargıtay 4. Hukuk Dairesi, yerel mahkemenin verdiği kararı haklı bularak Büyükerşen’e verilen tazminatı onadı. Buna göre de, Büyükerşen, Ünal’a 7 bin lira tazminat ödemeye mahkum edildi.