Eskişehir'in CHP'li Tepebaşı Belediyesi'nin açtığı resim sergisinde, cami resminde minarelerin şerefelerden sonraki kısmına Kars'ta İnsanlık Anıtı yerleştirilerek, minareler arasına 'ucube' yazıldı, başörtülü kadının ağzı da iç çamaşırıyla kapatıldı.

Heykeltıraş Mehmet Aksoy'a destek vermek amacıyla açılan sergide, camiyi "ucubeye" benzeten ve tesettürlü bir kadının ağzının, kadın iç çamaşırıyla kapatıldığı resim yer aldı.

Tepebaşı Belediye binasında açılan sergiye bazı sivil toplum kuruluşları sergiye tepki gösterdi. Eskişehir Diyanet Çalışanları Derneği, bir açıklama yaparak, yaşananların İslam'a ve Müslümanlara ağır bir hakaret olduğunu söyledi. Gelen tepkilerin ardından sergideki resimler toplanırken, belediye yetkilileri ise açıklama yapmaktan kaçındı.

 

CHP'li Eskişehir Tepebaşı Belediyesi, Kars'taki heykeli yıkılmakta olan heykeltıraş Mehmet Aksoy'a destek vermek amacıyla "Ucube-Ebucu" adlı resim sergisi açtı. Belediye başkanlık makamının altında yer alan salondaki serginin açılışı Belediye Başkan Ahmet Ataç, heykeltıraş Mehmet Aksoy, eski Kültür Bakanı Ercan Karakaş, Ulusal Kanal'da program yapan mimar Oktay Ekinci tarafından yapıldı. Sergide çok sayıda sanatçının 100 eseri görücüye çıktı. Heykeltıraş Mehmet Aksoy ve CHP'li Başkan Ataç, sergiye eserleriyle katılan sanatçılara verdikleri destekten dolayı teşekkür etti.