CHP Buharkent İlçe Teşkilatı’nın iftar davetlisi olarak Buharkent’e geçen Baydar, programına Bozdoğan ilçesi ile devam etti. Bozdoğan’a bağlı Yakaköy’de Bozdoğan Belediye Başkanı Tümer Apaydın ve ilçe yöneticileriyle birlikte iftara katılan Baydar, Yakaköy’de kahveleri dolaşarak vatandaşların Ramazan ayını kutlayarak sohbet etti.

CHP’li Baydar, Çine Belediye Başkanı Salih Dinçer, İl ve ilçe yöneticileri ile birlikte Çineye bağlı Bahçearası köyünde iftar yemeğine katıldı. İftardan sonra kahvelerdeki vatandaşlarla sohbet eden Baydar, çiftçilerin sorunlarını dinledi. Bahçearası köyünden sonra sırasıyla Çöğürlük ve Gökyaka Köylerine geçen Baydar, buradaki vatandaşların da Ramazan ayını ve Bayramını kutladı. Son olarak Gökyaka Köy kahvesine geçen Baydar, buradaki vatandaşlarla sohbet etti.

Sohbet esnasında bir vatandaş tek başına yaşamasına rağmen geçinemediğini ve bir ineğini bin TL’ye sattığını belirterek, bu duruma çare bulunulmasını istedi. CHP Aydın Milletvekili Prof. Dr. Metin Lütfi Baydar, bu sorunların çözümü için CHP’nin iktidar yapılmasını gösterdi. İktidarları döneminde yandaş yerine çiftçinin düşünüleceğini ifade eden Baydar, şuanda bütçeden ayrılan ve yüzde yarım olan destekleme payının arttırılarak çiftçiye rahat bir nefes aldırılacağını iletti. Ramazan ayı boyunca gezdikleri köylerde üreticilerin oldukça zorda olduklarını gördüğünü; yem ve saman fiyatlarındaki yaşanan aşırı artışların üreticiyi mağdur ettiğini ifade eden Baydar, hayvancılıkla uğraşan çiftçilere hayvanları, samanı, yemi dışarıdan getirmelerinin söylediğini savunarak, “Köylünün ve çiftçinin para kazanamaması için ellerinden ne gelirse yapıyorlar. Yandaşlarına ve müteahhitlere kazanç sağlayabilmek için üreticiyi üzüyorlar. Son 10 yıllık iktidar döneminde çiftçiden ütülen parayı geri alacağız. Bunun olabilmesi için de ilk önce yerelde sonra da genel seçimlerde CHP’ye oy verilmeli. 1 paket saman 15 TL ve 1 çuval yem 50 TL olması artık çiftçinin kaldırabilecek yükü çoktan aştı” dedi.

 

aydinpost-twitter.png aydinpost-facebook.png