Gürsel Tekin"in “hap gibi” diye tanımladığı broşürlerde CHP iktidarında uygulanacak aile sigortası anlatılıyor...

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin"in “CHP"nin hapları” olarak tanımladığı ve ana muhalefet partisinin sosyal projeleri içeren broşürler, dağıtılmaya başladı. İlk hazırlanan broşürde, CHP"nin “Aile sigortası” ile ilgili hedefleri ve sistemin nasıl işleyeceğine yönelik bilgiler yer alıyor. Broşürün kapağında Kemal Kılıçdaroğlu"nun bir fotoğrafına yer verilirken, konuşma baloncukları içinde “Vatandaş dediğin nasıl yaşar?” sorusu ile “Muhtaç değil refah içinde, mutlu yaşar” sözleri yer alıyor.

Hedef: Sıfır yoksulluk

CHP ambleminin altında ise “Hedef: Sıfır yoksulluk” sloganı dikkat çekiyor. CHP"nin farklı konuları kapsayan tüm broşürlerinde bu sloganın kullanılacağı da belirtiliyor.
Broşürün ilk bölümünde “Aile sigortası nedir?” sorusuna yanıt veriliyor. Sosyal refah devletinde ailelerin kimseye muhtaç olmadan yaşayabilmeleri için sağlanan gelirin “Aile sigortası” olduğu, ailenin bu gelirle temel ihtiyaçlarını karşılayabileceği belirtiliyor.

Para evin kadınına

Broşürde, aile sigortasının her ay devlet tarafından ailenin banka hesabına yatırılacağı, gelirin asgari ücretin altında kalması durumunda aradaki farkın aile sigortasından tamamlanacağı belirtiliyor. Ayrıca düzenli ödemenin her ay “evin ihtiyaçlarını en iyi bilen ev kadınına” yapılacağı ifade ediliyor. Yeşil Kart"ın ailenin elinden alınmayacağı, sağlık hizmetlerinden yararlanmasının sağlanacağı belirtilen broşürde, “Aile sigortasından yararlanmak için prim ya da başka ödeme yamak zorunda değilsiniz. Çünkü devletimiz doğru kullanıldığında yeterli derece maddi kaynağa sahiptir” deniliyor.

Sigortanın bir kere değil, sürekli olacağı belirtilirken, “Devlet bir yere işçi alacaksa önce bu ailelerden alacak. Böylece bu aileler de çalışan, üreten konumuna gelecekler” deniliyor.

Aile Sigortasının işleyişi maddelerle tanımlanırken, paranın her ay banka hesabına yatacağı, bankamatik veya şubeden çekilebileceği, kira, doğalgaz faturası veya çocuğun eğitim masraflarının ve temel ihtiyaçların da karşılanabileceği belirtiliyor.

vatan