CHP"de İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı için ismi sık sık gündeme getirilen CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu"nun yanısıra CHP dışı sürpriz isimlerin de nabız yokladığı bildirildi. Adaylık için, eski belediye başkanı Ali Müfit Gürtüna, İstanbul Sanayi Odası Başkanı Tanıl Küçük, TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy ve eski Anap Genel Başkanı Ali Talip Özdemir gibi isimlerin nabız yokladığı öğrenildi. CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin, son dönemde CHP"ye büyük bir yöneliş olduğunu söyledi. Tekin, “İstanbul"da iktidara yürüyoruz. İstanbul"da seçimi almamak için hiçbir sebep yok” diye konuştu.

CHP"de, Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Bihlun Tamaylıgil başkanlığında oluşturulan yerel seçim komisyonu çalışmalarını hızlandırdı. Yerel seçimlerde izlenecek strateji, aday belirleme ve propaganda konusunda sık sık toplantılar düzenleyen komisyon çalışmalarını önümüzdeki günlerde sıklaştıracak.
İstanbul"a özel bir önem veren parti yönetimi ise İstanbul adayını “ince eleyip sık dokuyarak” seçecek. Ortaya çıkarttığı yolsuzluk dosyalarıyla gündem yaratan CHP Grup Başkanvekili ve İstanbul Milletvekili Kemal Kılıçdaroğlu"nun adının İstanbul için sık sık gündeme getirilmesi örgütlerde heyecan uyandırırken, CHP dışında sürpriz isimlerin de adaylık için nabız yokladığı bildirildi. Adaylık için, eski belediye başkanı Ali Müfit Gürtüna"nın yanı sıra, İstanbul Sanayi Odası Başkanı Tanıl Küçük, TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy ve eski Anap Genel Başkanı Ali Talip Özdemir gibi isimlerin de nabız yokladığı ileri sürüldü.

-CHP EN HAZIR PARTİ-

CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin, CHP"nin İstanbul"da yerel seçimlere en hazır parti olduğunu ifade ederken, bu yöndeki çalışmalarının önümüzdeki günlerde hızlanarak devam edeceğini bildirdi. Tekin, ANKA"nın sorularını yanıtlarken, “Aday çalışmalarımız sürüyor. Çalışmamalarımız bitince sayın Genel Başkanımız Deniz Baykal tarafından açıklanacak. Öyle zannediyorum adaylarımız Kasım ayı içerisinde netleşir” dedi.
Tekin, adaylık için çok sayıda ismin parti ile diyalog içinde olduğunu belirtirken henüz kesinleşmiş isim olmadığına dikkat çekti. Kamuoyunda tanınmış bir çok ismin CHP ile anıldığının hatırlatılması üzerine Tekin, “İstanbul"da iktidara yürüyoruz. İstanbul"da seçimi almamak için hiçbir sebep yok. Arkadaşlarımızın çok ciddi çalışmaları devam ediyor. Bu kadar çalışan bir siyasi partinin iktidar olmaması için hiç bir sebep yok. Örgütler kenetlendi” diye konuştu. Tekin şunları söyledi:

-İKTİDARA YÜRÜYORUZ-

“İstanbul"la ilgili aday adayı talebi olan 9 kişi var. Dışardan da önemli arkadaşlarımız var. Son derece ehliyetli yetişkin isimler. İstanbul"un çok ciddi sorunları var. Son 15 yıllık AKP iktidarı döneminde sorunlar çığ gibi büyüdü, sorunlar çözülemez hale geldi. İstanbul"u dünyanın özlediği bir kent haline getirebilecek bir adaya ve kadroya ihtiyaç var. Kemal Bey, İlhan Bey de çok yakışır. O arkadaşlarımızın böyle bir talebi yok ama kamuoyunda tartışılıyor. Bunlar güzel şeyler. İstanbul"da iktidara yürüyoruz. İstanbul"da seçimi almamak için hiçbir sebep yok. İlk kez bir siyasi parti bugüne kadar yaptığım araştırmalara göre, yedi aydır İstanbul"un sorunlarıyla ilgili çalışmalar yapıyoruz. ANKA