CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, dün akşam gazete ve televizyonların genel yayın yönetmenleriyle bir araya geldi. Ortaköy Radisson Otel"deki toplantıda Kılıçdaroğlu, parti içi değişim, eğitim, yeni projeler, açılım ve türban konusunda mesajlar verdi.

Kılıçdaroğlu, 29 Ekim resepsiyonuyla ilgili, “Neden bu kadar ulusal mesele oldu anlamadım. Daha 29 Ekim"e çok var. Partimizde değişik görüşler olabilir. Ayrıca ben re sepsiyonlara çok az katılan bir kişiyim. Geçmişte de böyleydi. Sezer döneminde de böyleydi” dedi.

Sözlerine, “Bakacağız. Önce davetiye gelecek arkadaşlar” diye devam eden Kılıçdaroğlu, CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce"nin açıklamasıyla ilgili ise “Gazeteci arkadaşlar haberler yapmışlar ama ben "Katılmayacağız" demedim, bunu ben söylemedim” diyerek İnce"nin açıklamasını yalanladı.

TALİHSİZ AÇIKLAMA:
YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan"ın, “Başörtüsüz öğrenciler baskı görmeyecek, onlar bizim güvencemiz altındadır” açıklamasına da değinen Kılıçdaroğlu, “YÖK Başkanı"nın açıklaması talihsiz bir açıklama. Hukuk devletinde güvence hukuk devletidir. Bir akademisyenin böyle konuşmasını anlamakta zorluk çekiyorum. Biz türban sorununu özgürlükler penceresinden bakarak çözeceğiz. YÖK"ü kaldıracağız. Konu kendiliğinden çözülecek” ifadesini kullandı.

YENİ KÜRT RAPORU:
CHP Lideri Kılıçdaroğlu, açılımla ilgili ise “Yeni Kürt raporu hazırlamak için arkadaşlarımız çalışıyor. Bugüne kadar 8 ile gitti arkadaşlar, daha çok ile gidecekler” dedi.

ANADİL TÜRKÇE"DİR:
Meclis"teki gizli oturumla ilgili olarak da Kılıçdaroğlu, “Gizli görüşmenin sadece adı gizliydi ben yarısında çıkıp gittim” dedi. CHP Lideri, anadil konusunda ise şunları söyledi: “Dilin bir toplum için çok önemli olduğunu biliyoruz. Bununla ilgili birçok kurs kuruldu, gerekirse bu kurslara devlet destek vermeli. Ama Türkiye"nin anadili Türkçe"dir.”

SOKAK TEMSİLCİSİ:
CHP"nin çalışmalarını da anlatan Kılıçdaroğlu, “CHP olarak birçok projede çalışıyoruz ama bunları şu anda açıklamamız söz konusu değil, seçim dönemi açıklamayı uygun görüyoruz. İstanbul İl Başkanı"na talimat verdim. Her sokağın bir temsilcisi olacak. Bunu İstanbul yaparsa hiçbiri karşı çıkamayacak. Kadın kollarımız yoktu artık var, gençlik kollarımız artık aktif. Bizde değişim olacak ama kavgayla dövüşle olmayacak” diye konuştu.

AKLA MANTIĞA UYMUYOR:
Emniyet Müdürü Hanefi Avcı"nın makam odasında bulunduğu iddia edilen kasetlerle de ilgili yorum yapan Kılıçdaroğlu, “O kasetlerin Avcı"nın bürosundan veya evinden çıkmadığını her aklı başında insan bilir. Bir istihbaratçı böyle bir kaset bırakacak öyle mi? Akla mantığa uymuyor bu” dedi.

----------------------------------------------------------

MUHARREM İNCE: GENEL BAŞKAN İSTİFAMI İSTESİN

İnce, akşam CNN Türk"te de şu açıklamayı yaptı: “Eğer yanlış bir şey yaptıysam, genel başkan yarın istifamı istesin. Ben o resepsiyona gitmeyeceğim, birçok arkadaşımın da gitmeyeceğini düşünüyorum. Siyaset ilke işidir. Yeniden seçilememe gibi bir kaygım yok. Resepsiyonla ilgili parti içinde neler konuştuğumuzu genel başkanımız biliyor. Bunların tamamını 30 Ekim"de konuşuruz. 29 Ekim"de ne olacağını hep birlikte göreceğiz. Gazeteciler patronlarıyla aynı şekilde düşünmek zorunda olabilirler; fakat ben genel başkanımla aynı düşünmek zorunda değilim. Tavrım, Cumhurbaşkanının eşi değerli hanımefendi Hayrünnisa Gül"e karşı değildir. Böyle anlaşılırsa üzülürüm.”

Habertürk