CHP’nin Ankara’da hafta sonu gerçekleştireceği kurultaya, CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun tek aday olarak girmesi bekleniyor. Antalya’dan il kongresinde seçilen 28 kurultay delegesiyle birlikte milletvekilleri Niyazi Nefi Kara, Deniz Baykal, Çetin Osman Budak, Mustafa Akaydın ve Devrim Kök’ün oy kullanma hakkına sahip olduğu kurultayda ilk gün, genel başkanlık seçimi yapılacak. 
 
Kurultayda genel başkanlık seçiminin ardından partinin kurultaydan sonra en yüksek karar organı PM’nin belirlenmesi için pazar günü oylama gerçekleştirilecek. 60 kişilik PM’nin çarşaf liste yöntemiyle seçilmesi beklenirken, Antalya kulislerine göre 7 ismin PM’ye adaylığı söz konusu. 
 
 Milletvekillerinden Devrim Kök’ün PM’ye girebilmek için büyük gayret içinde olduğu belirtilirken İl Yönetimi ve Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal’ın tercihinin de bu yönde olduğu parti kulislerinde dillendiriliyor. Taraflar PM seçimi öncesi konu hakkında konuşmaktan kaçınırken, Devrik Kök’ün il başkanlığı döneminde, PM üyeliği için Ümit Uysal’ı tek tercih olarak Genel Başkan Kılıçdaroğlu’na sunulmuş olması iddiaları kuvvetlendiriyor. 
 
 Kök’ün dışında Niyazi Nefi Kara, Mustafa Akaydın ve Çetin Osman Budak’ın CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun tercihleri arasında yer alabileceği de konuşuluyor. Milletvekilleri dışında İl Kongresi’nde Semin Esen’in listesini delerek ’Kurultay Delegesi’ seçilen Cavit Arı’nın ’Antalya için bir denge’ olarak değerlendirilip Kılıçdaroğlu tarafından anahtar listede yer verilebileceği belirtiliyor. Arı’nın dışında Yusuf Meriç ve Yusuf Doğan’ın da PM’de tercih edilebileceği parti kulislerinde konuşuluyor. 
 
Kurultay öncesi ortaya atılan iddiaların, yapılan tahminlerin gerçekleşmesini sağlayacak tek güç ise cmartesi gecesi CHP Lideri Kılıçdaroğlu ya da A Takımı’ndan söz konusu isimlerle yapılacak telefon görüşmesi. CHP kurultaylarının deneyimli isimleri, genel başkanlık seçimi sonrası kazanan ismin yakın çalışma arkadaşlarıyla sabahın ilk saatlerine kadar süren toplantıda PM adaylarının belli olduğunu belirterek, "O gece Genel Başkan’ın PM’de olmasını istediği isimlere telefon gelir. Aday olması istenir ve anahtar listede yer verileceği belirtilir. O telefon gelmeden hiçbir şey belli olmaz" diye konuştu.