Özellikle CHP'de Ergenekon kapsamında yargılanan bazı isimler ile parti yönetiminin seçilmesini istediği adayların kontenjan sıralara yazılması bekleniyor

Siyasi partilerin milletvekili aday belirleme sürecinde gözler, "kontenjan" adaylara çevrildi. Partinin güçlü olduğu illerde seçilme garantisi olan liste sıraları, Genel Merkez'in istediği adaylara ayrılıyor. Özellikle CHP'de Ergenekon kapsamında yargılanan bazı isimler ile parti yönetiminin seçilmesini istediği adayların kontenjan sıralara yazılması bekleniyor. Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) seçim takvimine göre, bu isimlerin 30 Mart'ta YSK'ya bildirilmesi gerekiyor. Bu nedenle partilerde gözler 30 Mart'a çevrildi.

CHP'DE 9 KONTENJAN

Kontenjan adaylar en fazla CHP'de merak konusu. CHP Parti Meclisi (PM), 29 ilde adayları önseçimle belirleme kararı aldı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, önseçim yapılacak 29 ilde toplam 9 adet kontenjan kullanacak. CHP'nin önseçim yapacağı iller ve Kılıçdaroğlu'nun kontenjan kullanacağı sıralar şu şekilde belirlendi:

Afyonkarahisar, Amasya, Artvin, Aydın (2. sıra kontenjan), Bolu, Çanakkale, Çorum, Denizli (2. sıra kontenjan), Edirne, Kütahya, Manisa (2. sıra kontenjan), Muğla (3.sıra kontenjan), Niğde, Nevşehir, Sivas (2. sıra kontenjan), Tekirdağ (1.sıra kontenjan), Trabzon (1. sıra kontenjan), Uşak, Aksaray, Karaman, Karabük, Osmaniye, Düzce, Kırklareli, Erzincan, Gaziantep (2. ve 4. sıra kontenjan), Kastamonu, Kırşehir ve Yozgat.

MUSTAFA BALBAY LİSTEDE

Kılıçdaroğlu'nun Aydın 2. sıra kontenjan adayı olarak Ergenekon davası kapsamında tutuklu olarak yargılanan gazeteci Mustafa Balbay'ı göstermesi bekleniyor. Diğer kontenjan adaylardan belli olan isimler ise, Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak ile Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi. Öztrak, önseçim yapılacak Tekirdağ'da birinci sıra kontenjanından, Hamzaçebi ise, Trabzon birinci sıra kontenjanından aday gösterilecek. Diğer kontenjan adaylarının kimler olacağı ise merak konusu.

KAYINPEDERE SON GÖREV

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Tunceli'de kalp krizi geçirerek bulunduğu binanın 3. katından düşerek hayatını kaybeden kayınpederi Ali Hıdır Özdağ (82) toprağa verildi. Tunceli Hacı Bektaş Veli Kültürünü Yayma ve Yardımlaşma Derneği Cemevi'nde düzenlenen cenaze törenine, CHP lideri Kılıçdaroğlu, Tunceli Valisi Mustafa Taşkesen, Belediye Başkanı Edibe Şahin, Emniyet Müdürü Ertan Yavaş, diğer yetkililer ve partililer katıldı. Cemevi bahçesinde kılınan cenaze namazının ardından taziyeleri kabul eden Kılıçdaroğlu, geleneğe göre, cenaze evine destek olma amacıyla Özdağ'ın tabutuna bir miktar para bıraktı. Özdağ'ın cenazesinin defnedileceği Nazimiye ilçesinde, Cumhuriyet Meydanı'nda ikinci tören düzenlendi. Özdağ'ın cenazesi, daha sonra tören alanından alınarak jandarma ekiplerinin geniş güvenlik önlemleri altında Ayranlı köyünde toprağa verildi. Kılıçdaroğlu, Ayranlı köyündeki cenaze merasiminin ardından karayoluyla Elazığ'a hareket etti.