AMA: Hükümet Ecevit"e de “zırhlı” jest yapmış AK Parti, Genelkurmay Başkan Orgeneral Yaşar Büyükanıt"a sıfır kilometre zırhlı araç tahsisinin bir benzerini de Hükümeti devraldığı merhum eski Başbakan Bülent Ecevit"e yapmıştı.

Bülent Ecevit"in Başbakanlık"tan ayrılmasından sonra kendisine tahsis edilen Mercedes marka makam aracının sık sık arıza yapması ve Ecevit"e makam aracı tahsis edilmemesi tartışılmıştı.

O dönem Bülent Ecevit"in Koruma Müdürlüğü görevini yürüten DSP İzmir Milletvekili Recai Birgün"ün, konuyu sık sık gündeme getirmesine karşın sorun çözülmeyince devreye Başbakan Recep Tayyip Erdoğan girmişti.

Başbakan Erdoğan"ın talimatı üzerine, Başbakanlığa alınan 10 adet 2006 S 350 model Mercedes"lerden biri Ecevit"e tahsis edilmişti.

Araçların bedeli kamuoyuna 250 bin YTL olarak açıklanmıştı. Ecevit"in vefatının ardından ise araç tekrar Başbakanlığa iade edilmişti. Kabinenin birçok üyesi halen aynı marka makam aracı kullanıyor.

DSP İzmir Milletvekili Recai Birgün, araç tartışmasıyla ilgili olarak ANKA"ya “Bülent Bey"in bindiği zırhlı makam aracı sık sık arıza yapıyordu. Bu durumu ben Başbakanlığa bildirdim. Sonuçta, yeni alınan 10 makam aracından bir tanesini Bülent Bey"e tahsis ettiler. Bülent Bey vefat edince de o araç Başbakanlığa iade edildi” dedi.