Tutuklu vekillerden, yeni anayasa çalışmalarına kadar birçok konuyu ele alan milletvekilleri zaman zaman görüş ayrılığına düştü. Bazı milletvekilleri CHP'nin en önemli gündem başlığının tutuklu vekiller olmasını eleştirdi. Eleştiri okları yemin etmeyen tek CHP'li İsa Gök'ü de hedef aldı.

CHP Meclis'in açılmasının hemen ertesinde kampa girdi. Yeni yol haritasını Abant'ta çizdi...
CHP lideri Kılıçdaroğlu artık partide çok seslilik olmasını istemiyor. Bu yöndeki talebini vekillere ileten Kılıçdaroğlu, yeni dönemde parti içinde anlaşmazlıkların yine parti içinde çözülmesini istedi. CHP'nin Abant kampı, tartışmalara da sahne oldu. Ergenekon tutuklusu vekillerle ilgili eleştiriler yaşandı. Adıyaman Milletvekili Salih Fırat ve bölge milletvekilleri tutuklu vekillerin en önemli gündem maddesi olmasını eleştirdi. Bu konuda en çok eleştiri alan isim Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu oldu.
Konya Milletvekili Atilla Kart, bu konuda bazı tartışmalar yaşandığını söyledi, "tek gündem maddemiz olmasa da en önemli gündemlerimizden biri tutuklu vekillerdir dedi.. Eleştiri oklarına Mersin Milletvekili İsa Gök de hedef oldu. Vekiller Gök'ün parti kararına rağmen yemin etmemesine tepki gösterdi. Gök'e parti yönetiminden ve milletvekillerinden "Parti kararlarına uy, yemin et" çağrısı geldi. Mersin Milletvekili İsa Gök, TGRT Haber'e yaptığı açıklamada "Muhalefet partilerinin 8 milletvekili Meclis'te yok. Demokrasi olduğu iddia edilen bir ülkede bu durum kabul edilmez. Vekiller değil Meclis tutuklu aslında. Millet iradesine konulan ipoteği kabul etmiyorum. Protesto nedenim buydu" dedi. Gök'ün mazeretsiz olarak katılmayacağı Genel Kurul sayısı en fazla 5. Bu nedenle sürenin Çarşamba günü dolması bekleniyor. Gök, hafta içinde yemin edeceğini açıkladı.
Kampta, ilk kez parlamentoya giren milletvekilleri de seçim bölgelerinin nabzını tuttu, çalışmalarını bir rapor haline getirerek Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na sundu.