CHP'nin, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'in, "Başbakan, benim hulus ve saffetimden yararlandı." mesajını Başbakan Tayyip Erdoğan'la 30 Ocak 2014'te yaptığı zirve sonrasında gönderdiği iddiasının ardından başlayan tartışma devam ediyor.

Genelkurmay Başkanlığı, konuyu yargıya taşıyacağını açıklarken; CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba'dan yeni bir açıklama geldi.

CHP'nin yerel yönetimlerinden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Balyoz raporunda açıkladıkları her şeyin gerçek olduğunu belirterek, "Maalesef Genelkurmay Başkanı, Balyoz raporunu gölgede bırakmaya çalışıyor; doğru mu yanlış mı tartışmasına girerek. Söylediğimiz tüm şeyler doğrudur. Cezaevindeki tüm askerler bize şahitlik edecektir. Herhalde Genelkurmay Başkanı'nın başına bir taş geldi, herhalde o taş Başbakanlıktan gelmiş olabilir." dedi.

Parti genel merkezinde, muhabirlerle kahvaltılı basın toplantısı düzenleyen Ağbaba, 14-15 Haziran'da Eskişehir'de 'Büyük Belediyeler Buluşması' yapacaklarını belirterek, daha sonra bu toplantının İzmir'de, ardından ise talepler doğrultusunda büyükşehirlerde yapılacağını ifade etti.

"YETENEKLİ KEDİLER ÇOĞALTILMALI...''

Yerel seçimleri değerlendiren Ağbaba, bu dönemde yetenekli ve uzman kedilerin keşfedildiğini söyledi. Kedilerin trafolara girerek elektrikleri kestiğini belirten Ağbaba, "Bunlar bulunup çoğaltılmalı. Belki olumlu anlamda kullanılabilir. AKP'nin yetiştirmiş, üretmiş olduğu bir kedi gibi görünüyor." diye konuştu. 1 Haziran'daki seçimlerin tek kaybedeninin AKP olduğunu savunan Ağbaba, Yalova'daki seçimlerde AKP devletinin yenildiğini vurguladı.

Yerel yönetimler olarak neler yapacaklarını da anlatan Ağbaba, tek hedeflerinin Türkiye'yi CHP iktidarıyla tanıştırmak olduğunu ifade etti. Bunun, yerel yönetimlerden başlanacağını dile getiren Ağbaba, CHP iktidarındaki yeni Türkiye'nin konuşulacağını ve stratejilerin belirleneceğini kaydetti. 'Kardeş Belediyecilik' uygulamasını hayata geçireceklerini belirten Ağbaba, aile sigortasını bütün belediyelerde uygulayacaklarını vurguladı.

"BÖCEKLERLE MÜCADELEYE DEVAM EDECEĞİZ"

Avrupa'daki önemli ve iyi belediye başkanlarını CHP'li belediye başkanlarıyla buluşturacaklarını dile getiren Ağbaba, önümüzdeki günlerde Paris Belediye Başkanının Türkiye'ye geleceğini ifade etti. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde böcek bulunmasıyla ilgili bir soruya Ağbaba, "Böceklerle mücadele edeceğiz. En teşekkür edilmesi gerekenler CHP'li belediye başkanlarıdır. Böcek, dinleme her türlü şeyi yaptılar. Bürokratlardan çok müfettiş var İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin. Müfettişlere yönelik özel odalar yapılmış belediyelerde. Hiçbir pisliğe yolsuzluğa bulaşmadığı için CHP'li belediyelere teşekkür etmek lazım. Ama böceklerle mücadeleye devam edeceğiz." şeklinde konuştu.

"ÇATI ADAY DAHA ÇOK İKİNCİ TUR İÇİN"

Diyarbakır Lice'deki olaylarla ilgili bir soruya ise Ağbaba, "AKP iktidarı İstanbul'da çapulcu diye vuruyor; Lice'de kendine muhalif diye vuruyor. Bunların çok farklı olduğunu düşünmüyorum. Bunları kabul etmek mümkün değil. Oradaki şiddetin ve ölümlerin tek sorumlusu AKP'dir." karşılığını verdi.

Cumhurbaşkanı adayı konusunun MYK'da henüz konuşulmadığını dile getiren Ağbaba, Eskişehir'deki toplantının cumhurbaşkanlığı seçiminden bağımsız bir toplantı olduğunu ifade etti. Çatı adayın daha çok cumhurbaşkanlığı seçiminde ikinci tur için düşünüldüğünü, kendisinin de öyle düşündüğünü belirten Ağbaba, buna Yalova örneğini verdi.

"GENELKURMAY BAŞKANI BALYOZ RAPORUNU GÖLGEDE BIRAKMAYA ÇALIŞIYOR"

Ankara İl Başkanlığı için genel merkez veya MYK'nın bir müdahalesi olmayacağını belirten Ağbaba, isteyenin aday olacağını ve kim seçilirse onun başkanlığı yürütüleceğini ifade etti. Genelkurmay Başkanı ile yaşanan polemik ve dava konusunda ise Ağbaba, şunları ifade etti:

"Balyoz raporunda açıkladığımız her şey gerçek. Maalesef Genelkurmay Başkanı Balyoz raporunu gölgede bırakmaya çalışıyor, doğru mu yanlış mı tartışmasına girerek. Söylediğimiz tüm şeyler doğrudur. Cezaevindeki tüm askerler bize şahitlik edecektir. Balyoz raporunun konuşulmasını isterdik ama bunu Genelkurmay Başkanı maalesef engelledi. Dava açılacağını düşünmüyorum, niçin dava açacaklar. Bunlar daha önce yine söylendi ve yazıldı. Herhalde Genelkurmay Başkanı'nın başına bir taş geldi, herhalde o taş Başbakanlıktan gelmiş olabilir."