CHP Aydın İl Teşkilatı'nın dün akşamki yemeğinde neler konuşuldu? Hangi milletvekili yemeğe katılmadı?

1000 KİŞİLİK ORGANİZASYON

Cumhuriyet Halk Partisi İl Teşkilatı, ESKO Düğün Salonun'da 1000 kişilik yemek verdi.

Geceye CHP Aydın Milletvekili Özlem Çerçioğlu, belediye başkanları, il genel ve belediye meclis üyeleriyle çok sayıda partili katıldı.

FATİH ATAY KATILMADI

İlk defa bu kadar kalabalık bir yemek organizasyonun düzenlenmesi dikkat çekerken yemeğe Aydın Milletvekili Fatih Atay'ın katılmaması da gözlerden kaçmadı. Atay'ın davetiye gönderilmesi sırasında kendisine telefon açılmadığını gerekçe göstererek İl Teşkilatı'yla sözlü tartışma içerisine girdiği ve bu yüzden geceye katılmaktan vazgeçtiği öğrenildi.

AYTUR: BU KADARINI BEKLEMİYORDUK

Yemekte konuşan CHP İl Başkanı Tunç Aytur, bu kadar kalabalığı ummadıklarını, yemeğe gösterilen ilgiden dolayı partililere teşekkürlerini dile getirdi. Başkan Aytur, "Türkiye içinde bulunduğu koşullarda zor günler geçirmektedir. Her gün her tarafta saldırıların yoğunlaştığı dönemde CHP"liler olarak bizlere çok büyük görevler düşmektedir. Bugün bu yemekte örgütün canlılığını gördükten sonra inanıyorum ki hepimiz başta bu devleti kuran Atatürk"ümüze, İnönü"ye ve tüm Kuvay-ı milliyecilere layık insanlar olarak mücadeleye devam edeceğiz. Bizler örgütte olduğumuz sürece birlik ve beraberliğimizi bozmadığımız sürece şu tabloyu, şu barışı öncelikle partimize, daha sonra Aydın"ımıza Türkiye"mize yaydığımız zaman yapamayacağımız başaramayacağız hiçbir şey yok. Kongreler süreci bitti. Önümüzde bir kurultay var. Bu kurultayı da sizlerin istediği gibi örgütün istediği gibi şekillendirdikten sonra çalışmalar yoğun şekliyle devam edeceğiz. Sizlerden büyük güç alıyoruz. Örgütümüz her ilçede çalışma içerisinde. Kongreden sonra il binamızı yeni yerine taşıdık. Desteklerinden dolayı DİSK Sendikasına, çok değerli milletvekilimiz Özlem Çerçioğlu"na değerli dostumuz Hüseyin Yıldız"a, başta merkez ilçemiz olmak üzere tüm ilçelerimize, belediye başkanlarımıza teşekkür ediyorum.

KURULTAY SONRASI HEDEF YEREL SEÇİMLER

Bundan sonra yerel seçimler için çalışacağız. Kurultaydan hemen sonra en kısa sürede belediye başkan adaylarımızı tespit edeceğiz sizlere açıklayacağız. Şundan emin olun ki adaylarımız mutlaka örgütün içinden gelen, örgüte emek veren alın teri dökmüş kişilerden olacak. Sayın genel başkanımızla yaptığımız görüşmelerde ısrarla bunun altına çizdim. Geçen dönemde yapılan yanlışlıklardan ders alarak 3-5 gün kala, başka yerlerden getirilip örgütün tanımadığı, bizlerin içine sinmediği bir aday CHP"nin aydında adayı olamayacaktır. İnanır mısın bu akşamki ortamı görünce bu kadar destek alacağımızı ummuyordum” diye konuştu.

ÇERÇİOĞLU: MHP, AKP'NİN KOLTUK DEĞNEĞİDİR

Aydın Milletvekili Özlem Çerçioğlu ise, "Bu coşku, bu sevda hepimize büyük bir mutluluk verdi. İlk defa aydın örgütünü bu kadar heyecanlı ve bu kadar büyük kalabalığı bir arada görüyorum. Ülkemiz çok büyük sıkıntı ve tarihi bir süreçten geçmekte. AKP yüzde 47"lik büyük oy oranıyla iş başına geldi. Bunun şımarıklığı içinde ben istediğimi yaparım anlayışı adı altında milletin ağzına bir parmak bal çalarak, kömür, mercimekle çiftçiyi, esnafı, emekliyi perişan etmiştir. Gençler bugün işsizdir. AKP iktidarı hiçbir iş yapamamaktadır. Geçen hafta Kayserililikle sivil toplum örgütleri toplantı yaparak herkes bir adım geri adım atsın mesajı verdiler. MHP, AKP'nin sürekli koltuk değneği olmaya devam ediyor. İktidarın Cumhuriyetin temel taşlarıyla kavgası vardır. Biz asla bir adım geri atmayız. Herkes bunun AKP iktidarının yapacağını söyleme cesaretini göstersin. Başbakan Ergenekon"un hukuk süreci olduğunu söylüyor. Başbakan kapatma davasını haksız buluyor? Neden hukuksuz buluyor? Hani hukukun üstünlüğüne inanıyordunuz? İşinize gelince hukuk gelmeyince guguk mu olacak? Ya göründüğün gibi ol, ya da olduğun gibi ol Başbakan! Gidecekler var, gitmeyecekler var. Biz gitmeyeceğiz! Birçok partinin gelip geçtiğini gördük bu ülkede. Çağdaş demokratik laik T.C. ve CHP sonsuza kadar yaşayacaktır" dedi.

 

EFELER OYNADI

Yemek organizasyonunda folklor grubu da gösteriler sundu. Partililer tarafından büyük beğeni toplayan topluluğun gösterisinden sonra ise program normale geçti.

 

CEM CEMİL ÖZTÜRK TEMASTA BULUNDU

Adı Aydın Belediye Başkan adaylığında geçen CHP'li Cem Cemil Öztürk'ün gecede farklı masalara yaptığı ziyaretler dikkat çekti. Sık sık partililerle diyalog kuran Öztürk, CHP'lilerle yakın sohbetler yaptı.

 

YEMEK VE SERVİSE ELEŞTİRİ

Organizasyonun yemek ve servisini üstlenen firmaya yoğun eleştiriler yapıldı. Bazı partililer ücretli olarak katıldıkları yemekte aç kaldıklarını ifade ederken, bazı masaların servisi aksadı. Kimi yerde ise masa, sandalye yeterli gelmedi.

Aydınpost Özel