Başbakan Recep Tayyip Erdoğan dün Artvin'in Hopa ilçesinde, Trabzon ve Ordu'da vatandaşlara hitap etti. Erdoğan Hopa'daki mitinginde "CHP ve MHP yalan makinesi. Sakın bunlara aldanmayın" derken, Trabzon'daki mitingde ise, "Ben Hopa'ya eşkıyaların indiğini bilmiyordum, meğerse eşkıya Hopa'ya da inmiş ve ne yazık ki taşlarla araçlarımıza saldırdılar" dedi. Erdoğan, şunları söyledi:
 
ÇETELERLE ÇIKMADIK
 
Biz bu yola milletle çıktık. Çetelerle çıkmadık. Bizim yolumuzu millet çizdi.
 
CHP ve MHP yalan makinesi. Sakın bunlara aldanmayın. Bu hemşehriniz size ne diyorsa siz ona bakın, ona. Bunların kuru sıkı atmasına bakmayın.
 
Kılıçdaroğlu, Hakkari'de BDP ile anlaşıyor. BDP'lilerin eline CHP bayraklarını veriyor. Çünkü CHP'nin oyu bile yok. Aldığı oy 157. Mitingde bir tane Türk bayrağı yok. Hopa'da da uzantıları olabilir ha... Bunlara karşı dik duracağız, omurgalı duracağız.
 
Bilesiniz ki bu Kılıçdaroğlu siyasetçi falan değil. Bu sadece CHP'nin içinde yerini korumaya gayret ediyor. Onun için 12 Haziran'da sizin vereceğiniz ders çok önemli. Bak BDP'den güç istiyor. Güç milletten alınır, çetelerden değil. Bunu böyle bileceğiz. Devlet içinde devlet... Asla, ona da müsaade etmeyiz.
 
Ben Hopa'ya eşkıyaların indiğini bilmiyordum, meğerse eşkıya Hopa'ya da inmiş ve ne yazık ki taşlarla araçlarımıza saldırdılar. Orada mitingin yapılacağı meydanda asılan pankartta 'tek yol sokak, tek yol devrim' diyor. Altındaki imza 'Halk evleri.' Değerli kardeşlerim CHP'nin yanında böyle bir pankartın asılmasına göz yummasının ne anlama geldiğini Hakkari'de gördük. Orada da BDP'lilerin eline CHP bayrakları verdiler. İçeride bir tane Türk bayrağı var mıydı, yoktu.
 
Defalarca görüntüleri inceledim, seyrettim. Ah benim hemşerilerim. Bu CHP, bu Kılıçdaroğlu ve ekibine 12 Haziran'da hesap sormaya var mıyız? 12 gün kaldı, çok çalışacağız. Bak, kimler kimlerle dolaşıyor görelim. Orada bakıyorsun CHP, BDP el ele, geliyorsun batıya Orta Anadolu'ya bakıyorsun CHP, MHP, BDP el ele. Bunlar aynı şeyi referandumda yapmadı mı?
 
Referandumda CHP'si, MHP'si, BDP'si, TKP, Halk Evleri, illegal örgütler el ele vermedi mi? Şimdi aynı şeyleri yapıyorlar.
 
'Eşim Beşiktaşlı boşayayım mı?'
 
Başbakan Erdoğan Trabzon mitinginde yaptığı konuşmada "Güya Fenerbahçe'yi ben şampiyon yapmışım diye bir dedikodu var" deyip şunları söyledi: "Bir dedikodudur gidiyor. Duydum ama inanmadım. Ama çok rahatsız oldum. Trabzonspor'la ilgili bir dedikodu. Güya Fenerbahçe'yi ben şampiyon yapmışım. Bazı gençleri sokaklarda yürütüyorlar. Onlar belli zaten. Şu partilidir dememe gerek yok zaten siz anlarsınız. Bir karton asmışlar 'Fenerbahçeli Başbakan istemeyiz' diye. Takım tutmak çocukluktan gelen bir şey. Herkes bir şey tutar. Şimdi benim evimde damadım Trabzonsporlu, torunlarım yine öyle, eşim Beşiktaşlı. Benim evimde böyle sıkıntı yok.
 
Şimdi ben eşimi mi boşayacağım. Böyle saçmalık olur mu? Bunu bile siyasi istismar malzemesi yapıyorlar. Ben Rizeliyim. Madem o kadar kudretli idiysem Rize niye Süper Lig'e çıkamadı.
 
Orduspor çıktı onun hakkıydı, 'vurdi vurdi' aldı. Kasımpaşa'da doğup büyüdüm ama Kasımpaşaspor ligden düştü. Bunu yapardım ligden düşürtmezdim takımı. Bizimle Trabzon'un arasını açmaya çalışan bu gafillere ne olur 12 Haziran'da gelin bir ders verin. Hiç kimse benimle Trabzonspor'un arasına giremez. Ben Trabzon tesislerini 3 kez gittim ama Fenerbahçe'ye bir kez gitmiş değilim.
sabah