DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın'ın Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adaylığını destekleme şartlarını açıkladı
DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın'ın Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı konusunda, ''Benim önerim Ankara'da, Sayın Karayalçın'ın, toplumun diğer kesimlerinden de oy alabilecek şekilde bağımsız aday olmasıdır. O zaman destekleriz'' dedi.

DSP Genel Merkezi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Sezer, Yerel ve Bölgesel Televizyonlar Birliği (YBTB) temsilcileriyle yemekli toplantıda bir araya geldi.

Sezer, burada yaptığı konuşmada, yerel basının önemini vurgulayarak, medya sektörünün çok önemli ve güçlü bir sacayağı konumunda olduğunu ifade etti. Ekonomik sıkıntılar yüzünden yerel televizyonlardan bazılarının, özerk olamadığını dile getiren Sezer, ''Yerel televizyonların devletten alacağı yardım ve teşvikler, bu yayın kuruluşlarının özerk bir yapıda olmasını engellemeyecek bir yapıda olmalı'' dedi.

Küresel ekonomik krize de değinen Sezer, Türkiye'nin de bu kapsamda zor bir süreçten geçtiğini, ithalattan doğan cari açığı sıcak parayla kapatmaya dayalı ekonomik modelin de duvara tosladığını savundu.

Hükümeti terör konusunda da eleştirerek, sınır güvenliğinin sağlanamadığını ileri süren Sezer, ''Kuzey Irak'taki oluşumu muhatap alan, görüşmeler yapan Hükümet, aslında oradaki toprak bütünlüğünün parçalanmasını meşrulaştırmış olmuyor mu? Bunu içimize sindirmemiz mümkün değil'' diye konuştu.

Sezer, toplantıda, katılan gazetecilerin sorularını da yanıtladı.

Bir gazetecinin, ''yerel seçimlerde CHP ile iş birliğine gidilip gidilmeyeceğine ve DSP'nin Ankara Büyükşehir Belediyesi için başkan adayı olup olmadığını'' ilişkin soru üzerine Sezer, 22 Temmuz seçimlerinde gerçekleştirilen iş birliğinden istenilen sonucun elde edilemediğini, başka projeler üretmek ve toplumu buna inandıracak adımları atabilmek gerektiğini söyledi. Sezer, şunları kaydetti:

''Ankara'ya gelince. Sayın Karayalçın belediye başkanlığı döneminde önemli işler yaptı, yıllardır tanırız, kendisine saygı ve sevgimiz de var. Ama bazı partililerin bir partiden aday olmasıyla toplum büyük ölçüde oraya yönelmeyebiliyor. Bunu 22 Temmuz'da yaşadık. O zaman benim önerim Ankara'da, Sayın Karayalçın'ın, toplumun diğer kesimlerinden de oy alabilecek şekilde bağımsız aday olmasıdır. O zaman destekleriz.''

Karayalçın'ın adaylığına destek verilip verilmeyeceği konusuna Parti Meclisinin karar vereceğini, bu konuda yetkinin Parti Meclisine ait olduğunu belirten Sezer, ''Ama Parti Meclisimizin de görüşlerini bilerek söylüyorum, oylanmış, karar halinde söz edilmiş değil'' diye konuştu.

Sezer, ''Yerel seçimler yaklaşıyor, DSP adaylarını açıklayacak mı? Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül DSP'ye geçecek mi?'' sorusuna ''Umarım. Sayın Sarıgül ile zaman zaman görüşüyoruz. Olumlu bir yerdeyiz. Tabi ki adaylarımızı açıklayacağız'' yanıtını verdi.

DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, bir başka soru üzerine de önceki seçimlerde CHP'den Adana Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Bülent Özülkü ile de görüştüklerini belirterek, ''Umarım önümüzdeki dönemde birlikte çalışma imkanı buluruz'' dedi.