CHP Söke İlçe Kongresi, Vali Recep Yazıcıoğlu Kültür Salonunda yapıldı. 204 delegenin ilçe yönetimini belirleyeceği İlçe Kongresi"ne katılımın yoğun olduğu gözlendi. CHP Aydın Milletvekili Fatih Atay, CHP Aydın önceki dönem milletvekilleri Mehmet Semerci, Mehmet Boztaş, 18. dönem Milletvekili Hilmi Ziya Postacı, CHP Aydın İl Başkanı Tunç Aytur, Söke Belediye Başkanı Necdet Özekmekçi, Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altıngün, Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı, Kuyucak Belediye Başkanı Ali Ulvi Akoğlu, Ak Parti Söke İl Genel Meclis Üyesi Kenan Özcan, bazı Söke Ak Parti İlçe yöneticileri, MHP Söke İlçe Başkanı Metin Mutafoğlu, MHP Söke İl Genel Meclis Üyesi Mehmet Ali Oklay, MHP Söke Belediye Meclis Üyesi Oğuz Eryıldız, Söke İşçi Partisi İlçe Başkanı Veli Çelik, bazı sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, CHP"nin çevre ilçe ve beldelerin yöneticileri ve partililer katıldı.

CHP Söke İlçe Kongresinde Aydın Milletvekili Fatih Atay divan başkanlığı yaparken, Nimet İncedal ve Aslı Arpa divan katipliklerini üstlendi. CHP Söke İlçe Teşkilatı"nın mevcut ilçe Başkanı Sevim Şahin"in açılış konuşması ile başlayan ilçe kongresinde saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından gündemdeki maddelere geçildi. CHP İlçe Sekreteri Ali Kemal Özcan Söke CHP yönetim kurulunun çalışma ve hesap raporlarını okurken, genel kurulda raporlar oy birliği ile kabul edildi.
Raporların okunmasından sonra konuşmalar yapılırken; konuşmaların ortak noktasında Ak Parti Hükümetinin politikalarının eleştirilmesi vardı. Hükümetin politikalarını eleştiren konuşmacılar, CHP"nin yaklaşan genel seçimler öncesinde kenetlenmesi gerektiği vurgulandı.

Söke CHP İlçe Kongresinde yapılan konuşmalarda son olarak İlçe Başkanlığı"na aday olan Burak Özdemir ve Sevim Şahin genel kurul salonuna seslenirken; konuşmaların ardından seçimlere geçildi. Yapılan seçimlerde 196 delege oy kullandı. Seçimin sonucunda Sevim Şahin ve ekibi 117 oy alırken, Burak Özdemir ve ekibi 79 oy aldı.
Söke CHP Genel Kurulundan çıkan sonuca göre Sevim Şahin"in ilçe başkanlığındaki yeni yönetim kurulu Şuayip Acar, Erkan Akbabalı, Mehmet Arslan, Süleyman Aşkın, Ersin Bayrı, Ali Doylan, Emre gezginci, Yasemin Gürsoy, Melda Keskin, Hasan Koruk, Yusuf Malcı, Ayşe Öner, Ahmet Şükrü Sezen ve Vural Tosun"dan oluştu. Yapılan seçimlerle 56 kişiden oluşan Aydın İl delegeleri de belirlendi.

Söke CHP"de yeniden ilçe Başkanlığı"na seçilen Sevim Şahin mutluluğunu dile getirirken; “Bizler her birimiz CHP çatısı altında Ulu Önder Mustafa kemal Atatürk"ün ilke ve devrimleri doğrultusunda hareket eden Cumhuriyetin neferleriyiz. CHP"nin iktidara gelmesi, aydınlık Türkiye için çalışmalarımıza el birliği ile devam edeceğiz. Bize destek veren herkese teşekkür ediyorum. Bundan sonraki süreç partimize hayırlı olsun” dedi./iha